Tredu Opublikowano 4 Listopada 2018 Opublikowano 4 Listopada 2018 Cześć, pogrzebałem trochę imbusem w pokrętle rebound( tak przy okazji którego imbusa mam użyć do zastąpienia pokrętła rebound), nie poczułem wielkich zmian ale nastepnego dnia pojawił się wyciek, po podniesieniu roweru dostrzegłem też że po prawej górnej ladze ciągnie się linia oleju którego dość dużo uciekło z pod pokrętła motion control. Jakich wymiarów oringów muszę użyć do uszczelnienia tych miejsc ??
Gość Opublikowano 5 Listopada 2018 Opublikowano 5 Listopada 2018 Tak z głowy nikt ci nie poda wymiarów bo ich nawet w instrukcji nie maRozbierz zmierz, mierzy się tylko średnicę wewnętrzna i przekrój (grubość oringa) koszt jednego nie przekroczy 1 zł
Tredu Opublikowano 5 Listopada 2018 Autor Opublikowano 5 Listopada 2018 Niestety pod korkiem nie było żadnej uszczelki dlatego nie mam wymiarów. A jeśli chodzi o tego imbusa to jaki to rozmiar ??
Gość Opublikowano 5 Listopada 2018 Opublikowano 5 Listopada 2018 Z tego co pamiętam to chyba imbus 3 mm Może masz nie dokręconą śrubę w dolnej ladze?
hornetrider11 Opublikowano 7 Marca 2019 Opublikowano 7 Marca 2019 Skoro wyciek jest z tłumika, przy regulacji to uszczelnienie samej dolnej lagi nic ci nie da a tłumik dalej będzie bez oleju. Ja również robiłem serwis RS Pike solo air , amortyzator stał 3 miesiące i było sucho , po złożeniu roweru ustawiałem regulacje i amortyzator się rozciekł. Jakieś domysły ? rocznik 2017 charger RC
Rekomendowane odpowiedzi