Skocz do zawartości

Kross Evado 4 2014

PodajPanieGrabie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć

Chciałbym przedstawić mój rower,którym jest Kross Evado 4.0 z 2014. Przejechałem na nim ponad 8000 km i tak na prawdę dopiero jeżdżąc na takim rowerze zakochałem się w kolarstwie.

Rower posiadam w rozmiarze M (mam 178 cm wzrostu)

Osprzęt:

Amortyzator z blokadą skoku na koronie SR Suntour NEX MLO 63mm

Przerzutki przód to Shimano Alivio M431 tył Shimano Deore M591 obsługująca 9 rzędów kasety

Hamulce tarczowe hydrauliczne Shimano Disc M395

Pedały SPD Shimano M520

Opony to Kenda Khan 700x38c czerwone

W zeszłym roku wymieniłem komplety napęd na korbę w systemie Hollowtech 2 Shimano Alivio FC M4060 26/36/48 170 mm, kasetę CS HG400 11-32, łańcuch CN HG53, suport Shimano BB52

Największą wadą mojego Krossa jest amortyzator, bo tak na prawdę w 90% tras, które pokonuje to mam go zablokowany, a te 10% gdzie jest odblokowany po prostu się ugina i wraca, czasami słychać sprężynę jak się trzęsie w środku. Jeżeli taki rower to tylko ze sztywnym widelcem.

Natomiast największą zaletą są hamulce- w ciągu czterech lat użytkowania wymieniłem dwukrotnie okładziny, hamują w każdych warunkach i zawsze tak samo skutecznie. Nigdy nie ingerowałem w płyn hamulcowy, nie musiałem odpowietrzać.

20181020_160749.jpg

Edytowane przez PodajPanieGrabie
Opublikowano

Jeśli do twojej jazdy amortyzacja nie jest niezbędna to nie zastanawiaj się tylko wstawiaj sztywny wideł. Nie poznasz roweru jak urwiesz z jego wagi ponad dwa kilogramy ;)
W imieniu forum witam kolejnego zaszajbionego i pozdrower!

Opublikowano

Jesli byłbyś zainteresowany to akurat mam sztywny wideł na zbyciu :) Miałem go u siebie zamiast takiego Suntoura. Różnica pomiedzy sztywnyn a Suntorem wynosiła 2kg.

Opublikowano
Jesli byłbyś zainteresowany to akurat mam sztywny wideł na zbyciu Miałem go u siebie zamiast takiego Suntoura. Różnica pomiedzy sztywnyn a Suntorem wynosiła 2kg.

Jaki kolego dokładniej masz ten widelec i ile pieniądzów za niego byś życzył?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

@surround Mosso M3 Pro. Linkuje do swojego tematu. Tam wszystko opisane ze zdjęciami: 

Za 200 zł oddam.