bero102 Opublikowano 30 Października 2018 Opublikowano 30 Października 2018 Witam, pytanie odnośnie modelu z tematu, ponieważ jest to pierwszy amor z powietrzem, który używam. Czy w ogóle amortyzatory powietrzne powinny wydawać jakieś dźwięki podczas pracy? Dźwięk słyszalny jest podczas fazy powrotu ( szybkiego ) amortyzatora.
ponczi Opublikowano 30 Października 2018 Opublikowano 30 Października 2018 Jeśli to takie jakby siorbanie to normalne. Jest to przepływ oleju przez tłumik.
Gość Opublikowano 31 Października 2018 Opublikowano 31 Października 2018 W ciepłym czy na zimnym tak pracuje? "Siorbanie" tłumika z jednej strony coś normalnego ale nie normalnego gdy tłumik nie spełnia swojej roli. Twój pracuje poprawnie? W niższych temperaturach olej może zmieniać konsystencje a co za tym idzie tłumik może pracować inaczej niż zwykle.
bero102 Opublikowano 31 Października 2018 Autor Opublikowano 31 Października 2018 Filmik z pracą. Nagrany w domu w ciepłych warunkach. Tak to wygląda. Z tego co mi się wydaje to tłumik pracuje prawidłowo. Choć mogę się mylić ponieważ nie miałem nigdy doczynienia z tym typem amora.
Gość Opublikowano 31 Października 2018 Opublikowano 31 Października 2018 (edytowane) Typ sprężyny powietrzna czy stalowa nie ma znaczenia, bo tłumiki stosuje te same a w każdym razie bardzo zbliżone. Jak dla mnie tłumik działa za głośno. Po zablokowaniu ugina się czy jest sztywny? Edytowane 31 Października 2018 przez Gość
bero102 Opublikowano 31 Października 2018 Autor Opublikowano 31 Października 2018 (edytowane) Po zablokowaniu wszystko sztywne. Jaki w takim razie może być powód takiej pracy? Jest to nowy rower, z przebiegiem 100km. Nadmieniam że dzieje się tak tylko podczas szybkiego ruszania amortyzatorem. Gdy powracam do normalnego położenia wolno nie słychać wtedy takich dźwięków. Edytowane 31 Października 2018 przez bero102
Marek Karnecki Opublikowano 31 Października 2018 Opublikowano 31 Października 2018 napompowany jest dobrze ? może tam ciśnienie nie takie jest ?
bero102 Opublikowano 31 Października 2018 Autor Opublikowano 31 Października 2018 Napompowany wydaje mi się że dobrze. Wg tabelki 87psi nabilem. Próbowałem kilka różnych cisnien i zawsze jest taki problem.
Gość Opublikowano 31 Października 2018 Opublikowano 31 Października 2018 (edytowane) 11 minut temu, bero102 napisał: Po zablokowaniu wszystko sztywne. Zapowietrzony tłumik w takim razie nie jest. Najwidoczniej ten typ tak ma. Może musi się jeszcze dotrzeć. Edytowane 31 Października 2018 przez Gość
sajekk Opublikowano 6 Listopada 2018 Opublikowano 6 Listopada 2018 Miałem to samo w tym modelu. Po kilkuset kilometrach się ułożył, a teraz po serwisie dźwięki znikły do zera.
Rohis Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 W dniu 31.10.2018 o 10:54, bero102 napisał: Napompowany wydaje mi się że dobrze. Wg tabelki 87psi nabilem. Próbowałem kilka różnych cisnien i zawsze jest taki problem. Mój też tak syczy, byłeś z tym Na serwisie? Opowiedz jak się skończyła ta historia
Rekomendowane odpowiedzi