Skocz do zawartości

Mapa openstreetmap

JachJach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Posiadam Garmin 520 i kto go ma, to wie jaka jest jego mapa oryginalna. Mam problemy z pobraniem wycinka mapy z openstreetmap. Z tego co wiem, powinienem dostać dwa maile a dostaje tylko jeden. Zaznaczam dany wycinek, podaje maile i wciskam zbuduj mapę. Po chwili przychodzi jeden mail z wiadomością,  Below you find a link to a webpage that shows the current status of your request. Drugi mail już nie przychodzi. Oglądałem film Szajbajka na ten temat i robiłem wszystko tak samo.

Poradzicie, co mam zrobić

Edytowane przez JachJach
Opublikowano

Edge ma chyba za mała pamięć na całą mapę stąd potrzeba ściagniecia "kafelków".

520 nie ma karty pamieci micro SD

Opublikowano

Tak jest, trzeba zahaczyć opcję Enable manual tile selection i zaznaczać 2-4 kafelki.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Tak, przychodzą dwa maile po zaznaczeniu potrzebnych terenów. Pierwszy przychodzi szybko, a na drugiego z mapą czekałem ponad 24h, ale w końcu przyszedł :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak najbardziej możliwe jest wgranie drogowej mapy CAŁEJ Polski na Edge 520.

Mapa zajmuje poniżej 70mb, i obejmuje wszystkie drogi główne, powiatowe, miejskie ulice itp.

Proszę:

https://extract.bbbike.org/

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Drogowej może tak. Do jazdy w terenie po lasach, szutrach, drogach polnych nadaje się tylko OSM lub coś podobnego. A w tym przypadku pamięć ogranicza nas do wybranego obszaru kraju. Nie stanowi to jednak większego problemu. Np. jestem teraz na wakacjach na Suwalszczyźnie. Przed wyjazdem preparuję sobie odpowiednią mapę i podmieniam w Garminie520, Mogę spokojnie używać przy planowaniu wycieczek - prowadzi jak po sznurku.