suchy Opublikowano 28 Października 2018 Opublikowano 28 Października 2018 Mam zamiar troche pobróbować swoich sił w street trial. Moje pytanie.... Jaka są rodzaje łożysk suportu i jakie są różnice między nimi.... Na początek jaka jest różnica pomiędzy łożyskami w standardzie spanish BB a mid BB?
Puncu Opublikowano 28 Października 2018 Opublikowano 28 Października 2018 (edytowane) 1 godzinę temu, suchy napisał: Na początek jaka jest różnica pomiędzy łożyskami w standardzie spanish BB a mid BB? Wielkość. Mid ma większe łożyska, Spanish mniejsze. Ogólnie trzeba się kierować średnicą osi korby, 19mm lub 22mm. Edytowane 28 Października 2018 przez Puncu
suchy Opublikowano 28 Października 2018 Autor Opublikowano 28 Października 2018 3 godziny temu, Puncu napisał: Ogólnie trzeba się kierować średnicą osi korby, 19mm lub 22mm. Nie bardzo rozumiem odpowiedź... Łożyska w standardzie spanish jak i mid występują w średnicach osi 19 i 22 mm https://velo.pl/czesci/wklady-suportu/wewnetrzne-lozyska-suportu/dartmoor/spanish-pro-bb https://velo.pl/czesci/wklady-suportu/wewnetrzne-lozyska-suportu/dartmoor/mid-pro-bb
Puncu Opublikowano 28 Października 2018 Opublikowano 28 Października 2018 Ogólnie ciężko jest cokolwiek znaleźć o tych łożyskach. Z tego co wyczytałem na zagramanicznych forach to, że Mid ma większe kulki łożyskowe i cieńsze bieżnie a Spanish na odwrót.
suchy Opublikowano 29 Października 2018 Autor Opublikowano 29 Października 2018 Czyli mam rozumieć że średnica osadzenia w ramie będzie identyczna?
Puncu Opublikowano 29 Października 2018 Opublikowano 29 Października 2018 Z tego co znalazłem to tak.
suchy Opublikowano 31 Października 2018 Autor Opublikowano 31 Października 2018 Już doszedłem do ładu... Łożyska typu spanish maja zewnętrzna średnice 37 mm Łożyska typu mid maja 41 mm.
Rekomendowane odpowiedzi