Tredu Opublikowano 28 Października 2018 Opublikowano 28 Października 2018 (edytowane) Witam, kupiłem rower na ramie ns core, jednak w domu zobaczyłem ze Gusset jest pęknięty, czy mam się bać. Przypominam że rama to CROMO 4130 pod główką czysto. Rura podsiodłowa też jest pęknięta(tak jak na zdjęciu), jednak siedzenia używam tylko do łapania jej łydkami podczas skakania rzadko siedze na nim czy mam się także bać powiększania lub odłamania kawałka ramy dodam że dużo nie ważę. ,jest wysunięta 10 cm. Edytowane 28 Października 2018 przez Tredu
IOO Opublikowano 28 Października 2018 Opublikowano 28 Października 2018 Z jednego zdjecia trudno ocenic, ale to oznacza że rower był nieźle tyrana, ja bym się trochę obawiał. Generalnie stał można próbować pospwać.
Tredu Opublikowano 28 Października 2018 Autor Opublikowano 28 Października 2018 (edytowane) Dodałem zdjęcie, dodam że w nowszych wersjach ramy zrezygnowano z tego gussetu. A co z podsiodłówką, też zastanawiam się nad kupnem takiej samej ramy ale to w okolicach wakacji. Edytowane 28 Października 2018 przez Tredu
Zbysio Opublikowano 28 Października 2018 Opublikowano 28 Października 2018 38 minut temu, Tredu napisał: Przypominam że rama to CROMO 4130 pod główką czysto. Rura podsiodłowa też, jednak siedzenia używam tylko do łapania jej łydkami podczas skakania rzadko siedze na nim,jest wysnuieta 10 cm. Napisz to prosze w bardziej zrozumiały sposób.
Tredu Opublikowano 28 Października 2018 Autor Opublikowano 28 Października 2018 Pisałem w pośpiechu. Ale do rzeczy rura podsiodłowa jest pęknięta w taki sposób jak zaznaczyłem na zdjęciu
Zbysio Opublikowano 28 Października 2018 Opublikowano 28 Października 2018 Czy ktoś oprócz mnie nie widzi tego pęknięcia?
Tredu Opublikowano 28 Października 2018 Autor Opublikowano 28 Października 2018 Dla mnie te pęknięcia to te zardzewiałe hmm.. szczeliny, lakier pękł więc albo poprzedni właściciel rzucał rowerem zszedł lakier który zardzewiał lub lakier szedł od pęknięcia.
IOO Opublikowano 28 Października 2018 Opublikowano 28 Października 2018 Czyli to wzmocnienie jest pomiędzy tira podniosła a górna? Nie przy główce?
Tredu Opublikowano 28 Października 2018 Autor Opublikowano 28 Października 2018 2 godziny temu, IOO napisał: Czyli to wzmocnienie jest pomiędzy tira podniosła a górna? Nie przy główce? Do końca nie zrozumiałem o co ci chodzi. Ale to wzmocnienie jest przy główce pomiędzy dolną a górną rurą
IOO Opublikowano 28 Października 2018 Opublikowano 28 Października 2018 Jeżeli tam jest pęknięcie, nie do końca to widać na zdjęciach, to jest to niebezpieczne. Wszelkie pęknięcia przy główce ramy grożą poważnymi konsekwencjami. Jak zle wyladijesz to Ci główka może odpaść. Przepraszam za błędy, piszę z telefonu.
Tredu Opublikowano 28 Października 2018 Autor Opublikowano 28 Października 2018 (edytowane) To jest dokładnie ten fragment, nie wiem czy poprostu tego nie zignorować, wiele ram nie jest wyposażone w taki klin, nie mam też 100% pewności że to pękniecie . Póki nie ma żadnego pęknięcia pod główką myślę że nie mam czym się przejmować. Ale może ktoś bardziej wtajemniczony i doświadczony się wypowie. Edytowane 28 Października 2018 przez Tredu
IOO Opublikowano 28 Października 2018 Opublikowano 28 Października 2018 Zaznacz czymś dokąd sięga pęknięcie i sprawdzaj czy się nie powiększa i tyle.
Rekomendowane odpowiedzi