luk_mar Opublikowano 26 Października 2018 Opublikowano 26 Października 2018 (edytowane) Witam wszystkich forumowiczów. Kilka lat jeżdżę rowerem krosowym i myślę żeby spróbować jazdy na szosie. Przeglądając oferty w internecie trafiłem na scotta speedster 50 model 2016 przeceniony z 3399zł na 2555 zł. Przerzutki tył shimano sora, z przodu claris, manetki claris, hamulce tekro. Czy warto brać pod rozwagę. Da rade dla osoby o wadze około 105kg? Z góry dziękuję wszystkim za opinie, pozdrawiam serdecznie. Edytowane 26 Października 2018 przez luk_mar
Pinifarina Opublikowano 26 Października 2018 Opublikowano 26 Października 2018 (edytowane) Trochę za słaby. Ja mam Speedster 60 z 2015 i jestem mega zadowolony. Ważę 74 kg i pierwsze kilometry to centrowanie kół w kółko chyba z 40 razy. Więc zrobiłem to raz a dobrze i teraz spokój, ale felga i szpryszki są cieniutkie nie na 100kg i osobę która nie ma cierpliwości tego wykonać samodzielnie. Co do ceny to chyba lekka przesada bo ja prawie nowego kupiłem za 1250pln Edytowane 26 Października 2018 przez Pinifarina
SzpiceR Opublikowano 26 Października 2018 Opublikowano 26 Października 2018 Słaby stosunek osprzęt/cena, aluminiowy widelec. Do tego stary claris z wąsami, kompletny bezsens kupować to za taką kasę. Ogólnie w przypadku scott'a sporo płacisz za "znaczek"
Rekomendowane odpowiedzi