Dartmoor Opublikowano 25 Października 2018 Opublikowano 25 Października 2018 Siemanko Kupiłem stery Dartmoor Blink TPR do mojego widelca RockShox REVELATION TPR i problem jest taki, że dolna bieżnia nie wchodzi do końca na rurze sterowej. Z pomiaru wynika, że brakuje około milimetr, powiedzmy, że 3/4 tak na oko jak patrzę na suwmiarkę. Czy bić to młotkiem na siłę czy przyszlifować lekko dolną część rury sterowej papierem ściernym? Może jakieś inne rozwiązanie?
Gość Opublikowano 25 Października 2018 Opublikowano 25 Października 2018 Szlifowanie rury sterowe nie wchodzi w grę
Dartmoor Opublikowano 25 Października 2018 Autor Opublikowano 25 Października 2018 Nie mam specjalnego sprzętu. Rurka pcv, gumowy młotek i ogień?
Gość Opublikowano 25 Października 2018 Opublikowano 25 Października 2018 Trzeba nabić dolna bierznie do końcaJak masz rurkę plastikową taka by naszła na rurę sterową, trzeba naciąc z jednej strony nałożyć na rurę sterową, aby spała się na bierzni uderz kilka razy młotkiem w rurkę plastikową powinno się nabić
Gość Opublikowano 25 Października 2018 Opublikowano 25 Października 2018 Bieżnia z natury nie wchodzi bez oporu. Trzeba ją nabić. Jeśli już chcesz coś szlifować to bieżnie nie sterówkę.
Dartmoor Opublikowano 25 Października 2018 Autor Opublikowano 25 Października 2018 Temat do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi