kopix Opublikowano 20 Października 2018 Opublikowano 20 Października 2018 Witam. Posiadam rowerek Marki Cube model Aim SL z roku 2015. Dokładnie ten rower https://katalog.bikeworld.pl/2015/web/produkt/rowery/mtb_650b_hardtail/cube/39959/aim_sl_27_5/2 z identyczną specyfikacją. Planuję upgrade o nowy amor oraz osprzęt wyższej grupy slx/xt. Teraz mam pytanie. Czy przy tej ramie jest sens pakować w niego kasę? Planuję śmigać w szczególności xc. Pozdrawiam
ahaja Opublikowano 20 Października 2018 Opublikowano 20 Października 2018 Amortyzator powietrzny - to dobry kierunek. Pomyśl o zmianie kasety i korby na zintegrowaną. Inwestycja w koła (które nawet w rowerach 2x droższych są byle jakie) ma sens, ale to zawsze najdroższy upgrade. U Ciebie są one na piastkach za '5 dych' ... X'y w napędzie (przerzutki i pstrykacze) to ostatnia rzecz jaką bym robił.
kopix Opublikowano 20 Października 2018 Autor Opublikowano 20 Października 2018 (edytowane) Ok. Wielkie dzięki. Pytam bo gdzieś się doczytałem że ta rama nie jest najlepsza głównie z powodu braku taperowanej główki ramy i nie nadaję się zbytnio do upgrade'u. Jeszcze jedno pytanie. Jaki amor do tej ramy polecacie w kwocie do 1500zł ? Edytowane 20 Października 2018 przez kopix
ahaja Opublikowano 20 Października 2018 Opublikowano 20 Października 2018 No możesz mieć trochę kłopotu ze znalezieniem amora z prostą rurą ale bez przesady, da się. Więcej jest obecnie na rynku z taperowanymi rurami ... Jak zmienisz ramę to może się okazać, że będziesz musiał wymienić lwią część gratów a to koszty. Zerknij na stronę Activia i zagadaj do właściciela. Jest też forumowiczem i często wypowiada się w tematach amorków Suntoura.
MiśTed Opublikowano 28 Października 2018 Opublikowano 28 Października 2018 Brak taperowanej główki ramy to póki co żaden kłopot. Na rynku jest dużo amortyzatorów z prostą rurą, więc na tą chwilę nie masz się czym martwić. Jeśli rama Ci odpowiada to inwestuj. Ja też mam Cube Aim SL tylko z 2017r.
Rekomendowane odpowiedzi