Misterrajt Opublikowano 19 Października 2018 Opublikowano 19 Października 2018 Na mojej rocznej mało używanej schwalbe durano zwijanej oponie pojawiło się 4 mm pęknięcie na szczycie. Czy znacie jakieś sposoby aby zabezpieczyć ja przed dalszym pękaniem ? (mądry kolarz przed szkodą !). Jeżdżę na 7 barach.
Heboket Opublikowano 19 Października 2018 Opublikowano 19 Października 2018 Patent na dojazd do domu do zwinięty banknot. Na nic innego nie ma co liczyć - trzeba kupić nową oponę
Gość Opublikowano 19 Października 2018 Opublikowano 19 Października 2018 Niby mógłbyś podkleić od wewnątrz łatką ale czy pomoże głowy nie dam.
KsD Opublikowano 19 Października 2018 Opublikowano 19 Października 2018 Jak możesz wstaw zdjęcie to zobaczę czy da się coś zrobić.
Misterrajt Opublikowano 19 Października 2018 Autor Opublikowano 19 Października 2018 (edytowane) Zrobiłem tak, nie wiem czy skutek będzie dobry. Na papierze ściernym zebrałem szczyptę okruchów startej dętki wymieszałem z klejem do łatem i zalepiłem na wyższym niż norma ciśnieniu. Po czym spuściłem trochę powietrza do zaschnięcia - jutro zobaczę. Opona nie została przecięta na wylot. Widać, że pod spodem jest "dual component" No więc dzisiaj 80 km. Po jeździe obejrzałem sklejony sznyt - działa. Polecam bezpłatnie pomysł. Edytowane 20 Października 2018 przez Misterrajt
Rekomendowane odpowiedzi