Skocz do zawartości

Kask spadł na ziemię

Grzegorzo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

wczoraj mój kask spadł na ziemię z wysokości około 1 metra (z wyższej szafki na podłogę). Z samą skorupą nic się nie stało, ale pękł plastik z tyłu kasku - jest to plastik związany z regulacją obwodu i przytrzymujący pasek. Na fotografii widać, że z prawej strony pasek przechodzi przez otwór, a z lewej nie - część plastiku odpadła. Czy ten kask kwalifikuje się do wymiany?

Z góry dziękuję.

IMG_6720.JPG
Opublikowano

Moim zdaniem tak. Uszkodzony jest element odpowiedzialny za odpowiednie dopasowanie. Kask będzie luźno przemieszczałnsię po głowie. 

Opublikowano
6 minut temu, Zbysio napisał:

Moim zdaniem tak. Uszkodzony jest element odpowiedzialny za odpowiednie dopasowanie. Kask będzie luźno przemieszczałnsię po głowie. 

Samo dopasowanie i regulacja działa bez zarzutu - brakuje tylko części plastiku odpowiedzialnego za trzymanie paska.

Opublikowano

Zawsze możesz go reklamować tam gdzie był kupiony.

Nie wspominając o upadku kasku z szafki.

Nie jest to raczej normalne, żeby ten element tak szybko się poddał.

Opublikowano
14 minut temu, Grzegorzo napisał:

Samo dopasowanie i regulacja działa bez zarzutu - brakuje tylko części plastiku odpowiedzialnego za trzymanie paska.

W razie W będziesz mieć przesunięcie kasku na głowie - ja bym nie ryzykowała zdrowia za tak niewielką kwotę, jaką jest koszt zakupu nowego kasku.

Opublikowano
16 godzin temu, SpiderMAN napisał:

Nie jest to raczej normalne, żeby ten element tak szybko się poddał.

a to co jest normalne? Ten kask ma przetrwać czołówkę ze Scanią? To plastik i to dość cienki, niefortunny upadek i tyle. To uszkodzenie mechaniczne a nie wada materiału.

Nowy kask nie kosztuje dużo, no chyba że rozmawiamy o produktach z najwyższej półki. Jeśli kask siedzi twardo na głowie to ja bym go zostawił. A w dyskusji nigdy się nie dojdzie idealnego rozwiązania, jeden powie tak, inny nie, jeden woli kask z lidla inny tylko markowy bo niby lepszy ale przecież dowodów nie ma itd. Temat rzeka. Twoje sumienie powinno tutaj zdecydować. Nikt Ci nie da gwarancji, że nowy kask Cię uratuje a ten nie, tak samo odwrotnie

• Lubię to! 1
Opublikowano

Ja stawiam na wadę materiałową, kask do wymiany zdecydowanie.

Tyle mam do dodania w tym temacie.

Różnic między marketowymi kaskami, a markowymi nie będę opisywał, ale wierz mi, że są spore...

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, SpiderMAN napisał:

stawiam na wadę materiałową

Tym bardziej, że odpadł element, który akurat na bank nie miał kontaktu z podłożem w czasie upadku.

Edytowane przez Gość