trollu Opublikowano 9 Stycznia 2019 Opublikowano 9 Stycznia 2019 ja mam 35c, jazda szosa 2/3 i 1/3 teren jaki się trafi - szutry, kamienie, błoto czasami. Dużo asfaltu więc nie będę chciał lecieć z niskim ciśnieniem
GrochowaMTB Opublikowano 9 Stycznia 2019 Opublikowano 9 Stycznia 2019 18 godzin temu, Puncu napisał: A ja się z tym nie zgodzę. Nie po to mam taki rower żeby co chwile pompować i upuszczać powietrza. Ja pompuje 3,0 - 3,5 bara i w terenie zbiera a na asfalcie się toczy. Trzeba znaleźć kompromis a nie czekać i machać pompają Oczywiście też jestem za tym aby jednak znaleźć rozsądny kompromis i nie bawić się w takie manewry. Jednak jak wiem, że najpierw lecę wiele kilometrów asfaltem to sobie dowalę więcej powietrza i potem w terenie upuszczę. Żadna komplikacja Natomiast jeśli komuś zależy bardzo na komforcie w terenie i aby rower leciał po asfalcie jak szosa to pompka jest przecież opcją
Puncu Opublikowano 9 Stycznia 2019 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Jest opcją. Zdrowy rozsądek też jeżeli ze 100km tylko 10km jest po szutrze i kamieniach to wole się pomęczyć niż machać pompką
Rekomendowane odpowiedzi