Skocz do zawarto艣ci

Pompka w rowerze szosowym

Dariuszcz12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Chcialbym zamontowac pompke reczna pod koszyk pod bidonem. W rowerze szosowym taka pompke powinno sie zamontowac na rurze podsiodlowej czy na rurze dolnej?聽

Pzdr馃槈

Edytowane przez Dariuszcz12
Opublikowano

na rurze dolnej pompka powinna stawia膰 mniejszy op贸r aerodynamiczny. Oczywi艣cie w warunkach idealnych, pomijam boczne podmuchy wiatru

• Pom贸g艂 1
  • 1 miesi膮c temu...
Opublikowano
W dniu 15.10.2018 o 22:48, Dariuszcz12 napisa艂:

Chcialbym zamontowac pompke reczna pod koszyk pod bidonem. W rowerze szosowym taka pompke powinno sie zamontowac na rurze podsiodlowej czy na rurze dolnej?聽

Pzdr馃槈

Ja mam na rurze podsiod艂owej przymocowan膮 do drugiego koszyka bidonu oczywi艣cie po przeciwnej stronie nap臋du聽i to jest moim zdaniem optymalne miejsce.

Opublikowano (edytowane)

A nie lepiej wozi膰 pompk臋 w kieszeni na plecach? Ja mam tak膮 mini pompk臋 o d艂ugo艣ci ok 15cm i idealnie tam pasuje. Nie lubi臋 zb臋dnych grat贸w na ramie roweru :P

Edytowane przez jaro0011
Opublikowano

Ja wol臋 na rurze podsiod艂owej tak jak ERNI, zawsze sobie tam jedzie ze mn膮, nie ma szans 偶e zapomn臋. W kieszonce mi kiedy艣 usyfi艂a koszulk臋 - guma zatyczki obtar艂a i zostawi艂a 艣lad kt贸rego nie da si臋 spra膰.

Opublikowano
52 minuty temu, jaro0011 napisa艂:

A nie lepiej wozi膰 pompk臋 w kieszeni na plecach? Ja mam tak膮 mini pompk臋 o d艂ugo艣ci ok 15cm i idealnie tam pasuje. Nie lubi臋 zb臋dnych grat贸w na ramie roweru :P

Co kto lubi. Ja wo偶臋 pompk臋 i inne szpeje w podsiod艂贸wce, a w koszulce tylko klucze, telefon i wy偶erk臋 :D

Opublikowano

Ja tez wo偶臋聽pompk臋聽w podsiod艂贸wce.聽 Razem z multitoolem, 2 艂y偶kami do opon, d臋tk膮 i smartfonem. Klucze plus ewentualny prowiant w torebce na g贸rnej rurze. Kieszonki raczej mam puste.

Opublikowano

To po co s膮 wam kieszonki skoro s膮 puste :) (偶art). Ja wo偶臋 ze sob膮 pompeczke w kieszonce koszulki razem z multitoolem. Torebki podsiodlowej nie wo偶臋 tylko w przypadku k贸艂 z szytkami bo nie mam po co jej wozi膰.
Natomiast w przypadku k贸艂 z oponami wo偶臋 malutka podsiodlowke w kt贸rej jest multitool, d臋tka, 艂atki i 艂y偶ki (w tej konfiguracji pompka nadal 艂aduje w tylnej kieszonce)

Wys艂ane z iPhone za pomoc膮 Tapatalk Pro

Opublikowano

U mnie s膮 wypchane. Czasem jak jad臋 z rana to bior臋 sobie nawet 艣niadanie - np. ze dwie bu艂ki :) A innych toreb ni偶 podsiod艂贸wka w szosie nie toleruj臋 :D

Opublikowano

Ja mam w podsiod艂贸wce pompk臋 na CO2 i dwa naboje. Nabijanie r臋cznie do tych chocia偶 7 bar to jaki艣 dramat ;)

Pompk臋 mam tak膮 kt贸ra przyjmuje naboje od wiatr贸wki za z艂ot贸wk臋/sztuka ;)

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Stryjek napisa艂:

Nabijanie r臋cznie do tych chocia偶 7 bar to jaki艣 dramat ;)

A tam dramat Jareczku, kwestia pompki. A s膮 pompeczki kt贸rymi nabijesz nawet 11 bar i nie trzeba by膰 przy tym jakim艣 muskalotrnym terminatoirem. :)

Edytowane przez kaido2
  • Lubi臋 to! 1
Opublikowano
44 minuty temu, kaido2 napisa艂:

A tam dramat Jareczku, kwestia pompki. A s膮 pompeczki kt贸rymi nabijesz nawet 11 bar i nie trzeba by膰 przy tym jakim艣 muskalotrnym terminatoirem. :)

Ale po co si臋 m臋czy膰 Marcinku ;)聽skora za ca艂膮 z艂ot贸wk臋 mo偶na to zrobi膰 jednym klikiem ;)

Taki nab贸j pompuje opon臋 25c do oko艂o 6-7bar

• Lubi臋 to! 1
Opublikowano
3 godziny temu, Stryjek napisa艂:

Pompk臋 mam tak膮 kt贸ra przyjmuje naboje od wiatr贸wki za z艂ot贸wk臋/sztuka

A co to za pompka? Wygl膮da na fajny wynalazek.

Opublikowano
4 godziny temu, Stryjek napisa艂:

Ale po co si臋 m臋czy膰 Marcinku ;)聽skora za ca艂膮 z艂ot贸wk臋 mo偶na to zrobi膰 jednym klikiem ;)

Taki nab贸j pompuje opon臋 25c do oko艂o 6-7bar

Ja tam si臋 Jareczku nie m臋cz臋, bo niby czym :) Wiesz ro偶nie to jest聽 i naboi np w moim przypadku mog艂o by zabrakn膮膰. Dla mnie klasyczne rozwi膮zanie wpostaci pompki = wi臋ksze bezpiecze艅stwo. A dymania do powiedzmy 7-8 bar to mo偶e jakie艣 5 minut przy oponie szosowej. :)

Opublikowano
A co to za pompka? Wygl膮da na fajny wynalazek.

To ta pompka, do naboi od wiatr贸wki wrzucasz tyko podk艂adk臋 od spodu bo jest on troch臋 mniejszy.

https://shop.genuineinnovations.com/products/ultraflate-co2-bike-tire-inflator

Ja tam si臋 Jareczku nie m臋cz臋, bo niby czym :) Wiesz ro偶nie to jest聽 i naboi np w moim przypadku mog艂o by zabrakn膮膰. Dla mnie klasyczne rozwi膮zanie wpostaci pompki = wi臋ksze bezpiecze艅stwo. A dymania do powiedzmy 7-8 bar to mo偶e jakie艣 5 minut przy oponie szosowej. :)
Jasne 偶e klasyczna pompka jest bezpieczniejsza, ale ja ju偶 do niej nie wr贸c臋 z wygody i lenistwa;)

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Dodaj now膮 pozycj臋...