Dariuszcz12 Opublikowano 15 Pa藕dziernika 2018 Opublikowano 15 Pa藕dziernika 2018 (edytowane) Chcialbym zamontowac pompke reczna pod koszyk pod bidonem. W rowerze szosowym taka pompke powinno sie zamontowac na rurze podsiodlowej czy na rurze dolnej?聽 Pzdr馃槈 Edytowane 15 Pa藕dziernika 2018 przez Dariuszcz12
trollu Opublikowano 15 Pa藕dziernika 2018 Opublikowano 15 Pa藕dziernika 2018 na rurze dolnej pompka powinna stawia膰 mniejszy op贸r aerodynamiczny. Oczywi艣cie w warunkach idealnych, pomijam boczne podmuchy wiatru 1
-ERNI- Opublikowano 10 Grudnia 2018 Opublikowano 10 Grudnia 2018 W dniu 15.10.2018 o 22:48, Dariuszcz12 napisa艂: Chcialbym zamontowac pompke reczna pod koszyk pod bidonem. W rowerze szosowym taka pompke powinno sie zamontowac na rurze podsiodlowej czy na rurze dolnej?聽 Pzdr馃槈 Ja mam na rurze podsiod艂owej przymocowan膮 do drugiego koszyka bidonu oczywi艣cie po przeciwnej stronie nap臋du聽i to jest moim zdaniem optymalne miejsce.
jaro0011 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Opublikowano 13 Grudnia 2018 (edytowane) A nie lepiej wozi膰 pompk臋 w kieszeni na plecach? Ja mam tak膮 mini pompk臋 o d艂ugo艣ci ok 15cm i idealnie tam pasuje. Nie lubi臋 zb臋dnych grat贸w na ramie roweru Edytowane 13 Grudnia 2018 przez jaro0011
nctrns Opublikowano 13 Grudnia 2018 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Ja wol臋 na rurze podsiod艂owej tak jak ERNI, zawsze sobie tam jedzie ze mn膮, nie ma szans 偶e zapomn臋. W kieszonce mi kiedy艣 usyfi艂a koszulk臋 - guma zatyczki obtar艂a i zostawi艂a 艣lad kt贸rego nie da si臋 spra膰.
de Villars Opublikowano 13 Grudnia 2018 Opublikowano 13 Grudnia 2018 52 minuty temu, jaro0011 napisa艂: A nie lepiej wozi膰 pompk臋 w kieszeni na plecach? Ja mam tak膮 mini pompk臋 o d艂ugo艣ci ok 15cm i idealnie tam pasuje. Nie lubi臋 zb臋dnych grat贸w na ramie roweru Co kto lubi. Ja wo偶臋 pompk臋 i inne szpeje w podsiod艂贸wce, a w koszulce tylko klucze, telefon i wy偶erk臋 :D
Nemrod Opublikowano 13 Grudnia 2018 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Ja tez wo偶臋聽pompk臋聽w podsiod艂贸wce.聽 Razem z multitoolem, 2 艂y偶kami do opon, d臋tk膮 i smartfonem. Klucze plus ewentualny prowiant w torebce na g贸rnej rurze. Kieszonki raczej mam puste.
Antyszprycha Opublikowano 13 Grudnia 2018 Opublikowano 13 Grudnia 2018 To po co s膮 wam kieszonki skoro s膮 puste (偶art). Ja wo偶臋 ze sob膮 pompeczke w kieszonce koszulki razem z multitoolem. Torebki podsiodlowej nie wo偶臋 tylko w przypadku k贸艂 z szytkami bo nie mam po co jej wozi膰. Natomiast w przypadku k贸艂 z oponami wo偶臋 malutka podsiodlowke w kt贸rej jest multitool, d臋tka, 艂atki i 艂y偶ki (w tej konfiguracji pompka nadal 艂aduje w tylnej kieszonce) Wys艂ane z iPhone za pomoc膮 Tapatalk Pro
de Villars Opublikowano 13 Grudnia 2018 Opublikowano 13 Grudnia 2018 U mnie s膮 wypchane. Czasem jak jad臋 z rana to bior臋 sobie nawet 艣niadanie - np. ze dwie bu艂ki :) A innych toreb ni偶 podsiod艂贸wka w szosie nie toleruj臋 :D
Stryjek Opublikowano 14 Grudnia 2018 Opublikowano 14 Grudnia 2018 Ja mam w podsiod艂贸wce pompk臋 na CO2 i dwa naboje. Nabijanie r臋cznie do tych chocia偶 7 bar to jaki艣 dramat 聽 Pompk臋 mam tak膮 kt贸ra przyjmuje naboje od wiatr贸wki za z艂ot贸wk臋/sztuka 聽
kaido2 Opublikowano 14 Grudnia 2018 Opublikowano 14 Grudnia 2018 (edytowane) 24 minuty temu, Stryjek napisa艂: Nabijanie r臋cznie do tych chocia偶 7 bar to jaki艣 dramat 聽 A tam dramat Jareczku, kwestia pompki. A s膮 pompeczki kt贸rymi nabijesz nawet 11 bar i nie trzeba by膰 przy tym jakim艣 muskalotrnym terminatoirem. Edytowane 14 Grudnia 2018 przez kaido2 1
Stryjek Opublikowano 14 Grudnia 2018 Opublikowano 14 Grudnia 2018 44 minuty temu, kaido2 napisa艂: A tam dramat Jareczku, kwestia pompki. A s膮 pompeczki kt贸rymi nabijesz nawet 11 bar i nie trzeba by膰 przy tym jakim艣 muskalotrnym terminatoirem. Ale po co si臋 m臋czy膰 Marcinku 聽skora za ca艂膮 z艂ot贸wk臋 mo偶na to zrobi膰 jednym klikiem Taki nab贸j pompuje opon臋 25c do oko艂o 6-7bar 1
bbc Opublikowano 14 Grudnia 2018 Opublikowano 14 Grudnia 2018 3 godziny temu, Stryjek napisa艂: Pompk臋 mam tak膮 kt贸ra przyjmuje naboje od wiatr贸wki za z艂ot贸wk臋/sztuka A co to za pompka? Wygl膮da na fajny wynalazek.
kaido2 Opublikowano 14 Grudnia 2018 Opublikowano 14 Grudnia 2018 4 godziny temu, Stryjek napisa艂: Ale po co si臋 m臋czy膰 Marcinku 聽skora za ca艂膮 z艂ot贸wk臋 mo偶na to zrobi膰 jednym klikiem Taki nab贸j pompuje opon臋 25c do oko艂o 6-7bar Ja tam si臋 Jareczku nie m臋cz臋, bo niby czym :) Wiesz ro偶nie to jest聽 i naboi np w moim przypadku mog艂o by zabrakn膮膰. Dla mnie klasyczne rozwi膮zanie wpostaci pompki = wi臋ksze bezpiecze艅stwo. A dymania do powiedzmy 7-8 bar to mo偶e jakie艣 5 minut przy oponie szosowej. :)
Stryjek Opublikowano 14 Grudnia 2018 Opublikowano 14 Grudnia 2018 A co to za pompka? Wygl膮da na fajny wynalazek.To ta pompka, do naboi od wiatr贸wki wrzucasz tyko podk艂adk臋 od spodu bo jest on troch臋 mniejszy.https://shop.genuineinnovations.com/products/ultraflate-co2-bike-tire-inflator聽 Ja tam si臋 Jareczku nie m臋cz臋, bo niby czym Wiesz ro偶nie to jest聽 i naboi np w moim przypadku mog艂o by zabrakn膮膰. Dla mnie klasyczne rozwi膮zanie wpostaci pompki = wi臋ksze bezpiecze艅stwo. A dymania do powiedzmy 7-8 bar to mo偶e jakie艣 5 minut przy oponie szosowej. Jasne 偶e klasyczna pompka jest bezpieczniejsza, ale ja ju偶 do niej nie wr贸c臋 z wygody i lenistwa;)
Rekomendowane odpowiedzi
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj si臋Zaloguj si臋
Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.
Zaloguj si臋