Skocz do zawartości

DT Swiss 370 12x142 CL

szary_wolf

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć, 
Czy ktoś coś wie o tej piaście? W serwisie Daveo, który składa koła napisano mi, że "tych piast nie oferuje się w sprzedaży jako pojedynczy produkt".  Próbowałem coś o niej znaleźć, ale znalazłem tylko taką, a jej parametry nie pasują i nie można jej już kupić:

https://www.centrumrowerowe.pl/piasta-dt-swiss-370-pd18440/

Parametry tej DT Swiss 370, którą mi zaproponowali do złożenia koła:

12x142mm
32 otwory
CenterLock
4 łożyska maszynowe, 3 zapadki.

Edytowane przez szary_wolf
Opublikowano
6 minut temu, ponczi napisał:

@IOO

bo to bębenek XD dla systemów SRAMa

😅 ostatnio moje zainteresowania się do szosy ograniczają. 

Opublikowano

Piasty z serii 370 nie są już produkowane, ale na pewno były tanie w zakupie, bo miały jeszcze system 3-pawl. Może nie opłaca się ich oddawać poza kompletami. Seria 350 ma już droższy system Ratchet 18.

SRAM produkuje grupy szosowe już od kilku lat.

• Pomógł 1
Opublikowano
19 minut temu, Andrzej Sawicki napisał:

Piasty z serii 370 nie są już produkowane, ale na pewno były tanie w zakupie, bo miały jeszcze system 3-pawl. Może nie opłaca się ich oddawać poza kompletami. Seria 350 ma już droższy system Ratchet 18.

SRAM produkuje grupy szosowe już od kilku lat.

Czyli jak coś to trzeba iść w 350? Znasz może jeszcze jakieś modele Piast w standardzie 12x100 na tarcze? Osobiście to za wiele nie znalazłem. 

Opublikowano

Jeśli koła mają być tanie i trwałe, to 370 będzie OK. Jeśli chcesz coś nowszego, to wszystkie piasty DT Swiss kupisz w każdym nowoczesnym standardzie. Seria 350 to u nich teraz "budżetówki", a i tak nowocześniejsze od wielu tanich rozwiązań.

• Pomógł 1
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

@Andrzej Sawicki A czy te nowsze piasty z serii 350 są łatwe w serwisowaniu? Można w nich samemu wymienić łożyska maszynowe?