szary_wolf Opublikowano 15 Października 2018 Opublikowano 15 Października 2018 (edytowane) Cześć, Czy ktoś coś wie o tej piaście? W serwisie Daveo, który składa koła napisano mi, że "tych piast nie oferuje się w sprzedaży jako pojedynczy produkt". Próbowałem coś o niej znaleźć, ale znalazłem tylko taką, a jej parametry nie pasują i nie można jej już kupić:https://www.centrumrowerowe.pl/piasta-dt-swiss-370-pd18440/ Parametry tej DT Swiss 370, którą mi zaproponowali do złożenia koła: 12x142mm 32 otwory CenterLock 4 łożyska maszynowe, 3 zapadki. Edytowane 16 Października 2018 przez szary_wolf
IOO Opublikowano 20 Października 2018 Opublikowano 20 Października 2018 Czemu na zdjęciu piasty nie ma bembenka?
ponczi Opublikowano 20 Października 2018 Opublikowano 20 Października 2018 @IOO bo to bębenek XD dla systemów SRAMa
IOO Opublikowano 20 Października 2018 Opublikowano 20 Października 2018 6 minut temu, ponczi napisał: @IOO bo to bębenek XD dla systemów SRAMa 😅 ostatnio moje zainteresowania się do szosy ograniczają.
Andrzej Sawicki Opublikowano 22 Października 2018 Opublikowano 22 Października 2018 Piasty z serii 370 nie są już produkowane, ale na pewno były tanie w zakupie, bo miały jeszcze system 3-pawl. Może nie opłaca się ich oddawać poza kompletami. Seria 350 ma już droższy system Ratchet 18. SRAM produkuje grupy szosowe już od kilku lat. 1
IOO Opublikowano 22 Października 2018 Opublikowano 22 Października 2018 19 minut temu, Andrzej Sawicki napisał: Piasty z serii 370 nie są już produkowane, ale na pewno były tanie w zakupie, bo miały jeszcze system 3-pawl. Może nie opłaca się ich oddawać poza kompletami. Seria 350 ma już droższy system Ratchet 18. SRAM produkuje grupy szosowe już od kilku lat. Czyli jak coś to trzeba iść w 350? Znasz może jeszcze jakieś modele Piast w standardzie 12x100 na tarcze? Osobiście to za wiele nie znalazłem.
Andrzej Sawicki Opublikowano 22 Października 2018 Opublikowano 22 Października 2018 Jeśli koła mają być tanie i trwałe, to 370 będzie OK. Jeśli chcesz coś nowszego, to wszystkie piasty DT Swiss kupisz w każdym nowoczesnym standardzie. Seria 350 to u nich teraz "budżetówki", a i tak nowocześniejsze od wielu tanich rozwiązań. 1
szary_wolf Opublikowano 21 Listopada 2018 Autor Opublikowano 21 Listopada 2018 @Andrzej Sawicki A czy te nowsze piasty z serii 350 są łatwe w serwisowaniu? Można w nich samemu wymienić łożyska maszynowe?
Rekomendowane odpowiedzi