mk77 Opublikowano 14 Października 2018 Opublikowano 14 Października 2018 Sytuacja wygląda tak: Rower górski z napędem SRAM GX Eagle. Chcę kupić trenażer i aby nie żonglować oponą to chcę kupić drugie koło z kasetą pod trenażer. Chcę aby to działało na zasadzie szybkiego plug&play. Czyli zdejmuję koło z kasetą GX Eagle i zakładam drugie koło z oponą pod trenażer ale z kasetą (dla ograniczenia kosztów) sunrace 12rz lub SRAM NX Eagle - też 12rz. I główne pytanie. Czy mając przerzutkę GX Eagle to czy będę musiał ją doregulowywać przy zmianie koła a tym samym kasety ? czy będzie to bezobsługowe ?
mk77 Opublikowano 15 Października 2018 Autor Opublikowano 15 Października 2018 Koło do trenażera chcę jak najtańsze kupić i kasetę też więc będę celować w koło ze zwykłym bębenkiem a nie Sram XD
Pinifarina Opublikowano 17 Października 2018 Opublikowano 17 Października 2018 (edytowane) Kup sobie szosę do trenażera. też się kiedyś mordowałem z MTB a tak mam drugi rower właśnie dedykowany do trenażera w zimę, a wiosną oraz jesienią na drogę. Ale jak jest mokro to myk 5 min i na normalnej oponie można pokręcić na trenażerze. szosa nie musi być droga ja kupiłem 2x8 Scott speedster 60 10,5 kg za 1250pln. Mam go już 4 lata i nic nie wymieniałem za wyjątkiem suportu. Zadowolony jestem bardzo. Szosa to nie moja bajka więc mam wszytko odwzorowane z MTB XC. Edytowane 17 Października 2018 przez Pinifarina
Franz Mauer Opublikowano 17 Października 2018 Opublikowano 17 Października 2018 W dniu 14.10.2018 o 20:42, mk77 napisał: I główne pytanie. Czy mając przerzutkę GX Eagle to czy będę musiał ją doregulowywać przy zmianie koła a tym samym kasety ? czy będzie to bezobsługowe ? Poszukaj w necie informacji na temat szerokości poszczególnych kaset i wtedy będziesz miał odpowiedź czy będzie wymagana regulacja czy nie.
Rekomendowane odpowiedzi