MarcinR Opublikowano 13 Października 2018 Opublikowano 13 Października 2018 (edytowane) Witam! Mam problem z kasetą w kupionym tydzień temu w Decathlonie Tribanie 520. Podczas regulacji przerzutki zauważyłem, że kaseta delikatnie się porusza na boki podczas obracania się koła. Niestety nie jestem bardzo doświadczony w serwisowaniu roweru więc nie wiem czy jest to normalne. Odwiedziłem już raz serwis w Decathlonie. Wymienili mi kasetę na nową oraz łańcuch. Moje pytanie: czy taki ruch kasety jest normalny? Tutaj znajduje się filmik z ruszająca się kaseta po wymianie: Edytowane 13 Października 2018 przez MarcinR
Fenthin Opublikowano 13 Października 2018 Opublikowano 13 Października 2018 To jest zupełnie normalne, szczególnie w przypadku niższej klasy piast. Tak długo jak nie sprawia to problemów przy zmianie przełożeń nie należy się tym martwić.
Gość Opublikowano 13 Października 2018 Opublikowano 13 Października 2018 Mam to samo w moim Giancie (obręcz Alexrims DH19, piasta Novatec 802SB). Nie przeszkadza to w niczym - choć wygląda, jak wygląda.
Gość Opublikowano 13 Października 2018 Opublikowano 13 Października 2018 Miałem to samo. Kompletnie się tym nie przejmuj. Ewentualne kasowanie tego luzu mija się z celem.
Argi Opublikowano 13 Października 2018 Opublikowano 13 Października 2018 (edytowane) 5 godzin temu, Fenthin napisał: To jest zupełnie normalne, szczególnie w przypadku niższej klasy piast Sorry, poj..bały mi się tematy... Edytowane 13 Października 2018 przez Argi
MarcinR Opublikowano 13 Października 2018 Autor Opublikowano 13 Października 2018 (edytowane) Ok, dzięki za odpowiedzi 🙂. Jeszcze pytanie: czy mocne ruszenie się kasety możne wpłynąć na zużycie łańcucha? Gość w serwisie powiedział, że łańcuch wygląda jakby miał przebieg grubo ponad tysiąc kilometrów a ja na nim ledwie 200 km przejechałem. Edytowane 13 Października 2018 przez MarcinR
Heboket Opublikowano 13 Października 2018 Opublikowano 13 Października 2018 8 minut temu, MarcinR napisał: Jeszcze pytanie: czy mocne ruszenie się kasety możne wpłynąć na zużycie łańcucha? Nie 9 minut temu, MarcinR napisał: Gość w serwisie powiedział, że łańcuch wygląda jakby miał przebieg grubo ponad tysiąc kilometrów a ja na nim ledwie 200 km przejechałem. Tak tak, odrazu cały napęd do wymiany 😂
Rekomendowane odpowiedzi