Spelun Opublikowano 11 Października 2018 Opublikowano 11 Października 2018 (edytowane) Witam Was serdecznie. Po latach rozłąki postanowiłem powrócić do rowerowania Mój dziadek przeszedł gruntowny upgrade Były osoby które mówiły, ze szkoda kasy pchać bo rama stara CR-MO 4031 rozm.17,5” - ale raz sentyment, dwa wpasowalem się w ta ramę. Nie żałuje żadnej złotówki. Rower ponownie odpycha się jak by był nowy. Co do osprzętu to: - koła Alexrims DH19 - piasty Deore XT - kaseta Alivio/ Deore 9rz. - przerzutka tył Deore Xt - przerzutka przód Deore - hamulce V-break Deore - klamki Deore - manetki Deore - korba Alivio na Hallowtech II - kierownica Mtb UNo - Mostek UNo 30mm Zmiany jeszcze będą następować. Jakaś lekka sztyca, przód widelec,ale to z czasem. Jak wspomniałem, w chwili obecnej jestem bardzo zadowolony. Mam stary nowy rower https://zapodaj.net/60310d0f946e6.jpg.html Edytowane 12 Października 2018 przez SpiderMAN 2
wozo13 Opublikowano 11 Października 2018 Opublikowano 11 Października 2018 Faktycznie starowinka przynajmniej jak patrzyłem po necie...może daj foto. Rozumiem przywiązanie ale ja bym takiego emeryta już nie reanimiwał!!! Sam mam dziadowinkę z końca lat 90-tych i na pewno go nie sprzedam, bo służył mi kilkanaście lat i traktuję go jak członka rodziny zrobię mu porządny serwis dam nowy łańcuch, klocki, smar w łożyska i będę smigał w weekendy jak mnie dopadnie melancholia ale jak już wsadziłeś trochę gorsza to trza jeździć...jeździć i jeszcze raz jeździć!!! Daj foto przed i po metamorfozie, jestem ciekawy zmian ...szacunek Dodam jeszcze że sam wahałem się długo nim kupiłem nowy rower bo wolę starą technologię i trwałość...o jakości nie wspominając czas na zmiane roweru musiał w końcu nadejść.. nadejdzie również i u Ciebie, może jeszcze nie teraz ale na pewno w przyszłości
Jwradek Opublikowano 11 Października 2018 Opublikowano 11 Października 2018 Cudnie, dziadka trzeba trzymać. Sam mam modusa z 2001 r, dużo w nim było w toku eksploatacji zmienione, teraz odpoczywa na stojaku pod prześcieradłem 😀 wiekowe rowery zasługują na spokojną emeryturę 👍👍
Spelun Opublikowano 11 Października 2018 Autor Opublikowano 11 Października 2018 2 godziny temu, wozo13 napisał: Faktycznie starowinka przynajmniej jak patrzyłem po necie...może daj foto. Rozumiem przywiązanie ale ja bym takiego emeryta już nie reanimiwał!!! Sam mam dziadowinkę z końca lat 90-tych i na pewno go nie sprzedam, bo służył mi kilkanaście lat i traktuję go jak członka rodziny zrobię mu porządny serwis dam nowy łańcuch, klocki, smar w łożyska i będę smigał w weekendy jak mnie dopadnie melancholia ale jak już wsadziłeś trochę gorsza to trza jeździć...jeździć i jeszcze raz jeździć!!! Daj foto przed i po metamorfozie, jestem ciekawy zmian ...szacunek Dodam jeszcze że sam wahałem się długo nim kupiłem nowy rower bo wolę starą technologię i trwałość...o jakości nie wspominając czas na zmiane roweru musiał w końcu nadejść.. nadejdzie również i u Ciebie, może jeszcze nie teraz ale na pewno w przyszłości Sory za chaos- ale oswajam się z działaniem forum- bo działa trochę inaczej niż te znane mi dotychczas (motocykle). Jezeli ktoś powie mi jak, z miła chęcią dodam zdjęcia sprzed i po Chcialem to zrobić od razu, ale jak widać, nie umiem. Co do dziadka i kasy. Nie ścigam się zawodowo, nie biorę udziału w amatorskich zawodach, lubię jeździć sam dla siebie. Z racji zainteresowania motocyklami od dziecka, lubię jak coś jest precyzyjne, działa od razu. Dlatego taki osprzęt w starym dziadku. Mało tego, wiem ze będzie ewoluował Lubię ten rower, bdb jezdzi mi się na tej ramie- spełniam marzenia Rama w tym Autorku już powoli retro Bedzie dziad na złotych zębach
wozo13 Opublikowano 11 Października 2018 Opublikowano 11 Października 2018 Coraz więcej ludzi reanimuje stare rowery...to chyba znak, że te nowości nie są aż tak wspaniałe, bo kiedyś tego nie było każdy szedł do przodu po nowszy osprzęt...w moim starym rowerze mam z tyłu Przerzutke XT 750 i działa moim zdaniem lepiej niż SLX670 w Nowym!!! Już nie wspomnę o wykonaniu Obecnie składam sobie rower typu Fitness na starej poniemieckiej ramie marki Gudereit rc60plus ...z części nowych i używanych pewnie niedługo się pochwalę i powiem, że chyba bardziej jestem podjarany niż jak kupiłem nowy rower te stare rowery jednak mają duszę Jeszcze jedno...w starym bajku mam 20 letnie koła na piastach Shimano Exage i się kręcą jak głupie, tylko kulki zmieniłem kilka lat temu...które nowe koła tyle wytrzymają
Spelun Opublikowano 11 Października 2018 Autor Opublikowano 11 Października 2018 (edytowane) Widzę, ze nowoczesne czasy dotykają nie tylko motocykle. Przyslowie: stare to dobre jest wino i skrzypce- w naszych czasach zmieni znaczenie https://zapodaj.net/60310d0f946e6.jpg.html https://zapodaj.net/e7114ae5bb3df.jpg.html Edytowane 11 Października 2018 przez Spelun
wozo13 Opublikowano 12 Października 2018 Opublikowano 12 Października 2018 ...lepsze wrogiem dobrego... i jest to najprawdziwsza prawda...dawaj fotki emeryta pewnie wszyscy chętnie popatrzą kiedyś nowoczesność wchodziła powoli i trzymała się standardów...teraz tylko kasa...kasa...kasa!!!
Gość Opublikowano 12 Października 2018 Opublikowano 12 Października 2018 Wrzuć zdjęcia do pierwszego posta.
Fimala Opublikowano 12 Października 2018 Opublikowano 12 Października 2018 Bardzo ładnie utrzymany jest ten twój Author
wozo13 Opublikowano 12 Października 2018 Opublikowano 12 Października 2018 No Spelun rowerek wygląda epicko ...ja byś się jeszcze pokusił o jakiś sztywny widelec nowszej generacji...ostatnio kupiłem za 40zl na OLX fakt że pod koła 28" ale bardzo podobny do nowych force- ów Jaki to model Kendy?
Spelun Opublikowano 12 Października 2018 Autor Opublikowano 12 Października 2018 Dzięki Panowie. Docelowo będzie jakiś sztywniak w przodzie, inna sztyca od siodła, ale to z czasem. Już trochę gotówki poszło, teraz trzeba pojeździć
wozo13 Opublikowano 12 Października 2018 Opublikowano 12 Października 2018 Jednak cofam to co pisałem w pierwszym poście faktycznie dziadziuś wart każdego zeta
Rekomendowane odpowiedzi