Volbore Opublikowano 9 Października 2018 Opublikowano 9 Października 2018 Witam serdecznie! Jestem nowym użytkownikiem forum i przychodzę z stricte jednym zapytaniem odnośnie opon. Zamierzam za tydzień wymieniać obie oponki 27,5/2,10 obecnie podstawowe jakie otrzymałem zaraz przy kupnie roweru. Łyse po 3 miesiącach jazdy. Szukam takich które będą dobre na asfalt jak i lekki teren. Mają być przede wszystkim mocne i wytrzymałe w większości na ulicę i drogi rowerowe na mieście. Zastanawiałem się nad Continental Race King, sporo osób poleca je właśnie na tego typu nawierzchnie, równiez chciałbym nadmienić że nie zamierzam zakładać szosówek czy mega wąskich semi slickow. Proszę o radę i wyrozumiałość, nie koniecznie hejtowanie. Pozdrawiam forumowiczów.
Gość Opublikowano 9 Października 2018 Opublikowano 9 Października 2018 Jakie opony masz obecnie? Te 10% poza asfaltem to co? Las szuter? jakiś cięższy teren? Jeśli faktycznie asfalt to aż 90% pomyśl o continental Double Fighter III. Jeśli więcej terenu wspominane przez Ciebie Race Kingi lub jeszcze lepiej Smart Samy z nowym wzorem bieżnika dadzą radę. Sam mam te ostatnie i z powodzeniem robię na nich trasy 100km asfaltami i śmigam w ciężkim terenie.
Gość Opublikowano 9 Października 2018 Opublikowano 9 Października 2018 3 minuty temu, zibi_j1 napisał: Race Kingi Dokładnie.
Volbore Opublikowano 9 Października 2018 Autor Opublikowano 9 Października 2018 4 minuty temu, zibi_j1 napisał: Jakie opony masz obecnie? Te 10% poza asfaltem to co? Las szuter? jakiś cięższy teren? Jeśli faktycznie asfalt to aż 90% pomyśl o continental Double Fighter III. Jeśli więcej terenu wspominane przez Ciebie Race Kingi lub jeszcze lepiej Smart Samy z nowym wzorem bieżnika dadzą radę. Sam mam te ostatnie i z powodzeniem robię na nich trasy 100km asfaltami i śmigam w ciężkim terenie. Obecnie ciężko stwierdzic marki nie mają w ogóle, jest tylko rozmiar i napis nylon kompletny szmelc ale takie były zaraz przy kupnie. Tak jak mówiłem leśne drogi, szutr nic hardkorowo, większość asfalt i miejska dżungla.
imp Opublikowano 9 Października 2018 Opublikowano 9 Października 2018 Miałem RK i polecam. Sam najprawdopodobniej do nich wrócę.
leejoonidas Opublikowano 9 Października 2018 Opublikowano 9 Października 2018 (edytowane) Na Schwalbe Smart Sam jeździłem i raczej już do nich nie wrócę, na asfalcie męczyłem się przepotwornie Race King podobnie, asfalt to jest udręka, myślałem nad Fourius Fred ale kupiłem SCHWALBE Thunder Burt 27,5/2,1, na tych oponach jazda to istne szaleństwo, niska waga i delikatny bieżnik dają takiego kopa że gdy "złapałem" się z gościem na odcinku jednego kilometra i gdy dobiłem do 45 km/h to gość odpuścił. Edytowane 9 Października 2018 przez leejoonidas
wgi Opublikowano 9 Października 2018 Opublikowano 9 Października 2018 Ja polecam CONTINENTAL SPEED RIDE. Fajna oponka na asfalt, szutr, trawę - słowem miejską dżunglę
Puncu Opublikowano 9 Października 2018 Opublikowano 9 Października 2018 Może Panaracer Comet HardPack?
Volbore Opublikowano 9 Października 2018 Autor Opublikowano 9 Października 2018 (edytowane) Dziękuję za wszystkie propozycje, najbardziej podobają mi się Race Kingi i ku nim się najbardziej skłaniam na ten moment. Chodzi o mocne gumy i takie które tak szybko bieżnika nie stracą jak te które miałem przy kupnie od asfaltu zjechały się w 3 msc, nie hamuje ostro nigdy tak jak za dzieciaka się robiło. Wysłucham i sprawdzę każdą propozycje najbardziej popartą własnym doświadczeniem. Edytowane 9 Października 2018 przez Volbore
Rekomendowane odpowiedzi