w0jta5 Opublikowano 8 Października 2018 Opublikowano 8 Października 2018 Niebawem otwarcie nowych ścieżek rowerowych w Górach Kaczawskich i na Pogórzu Kaczawskim w okolicy Wojcieszowa i Świerzawy. W sieci można znaleźć informacje,. że trasy są już praktycznie gotowe. Jednak nie, nie są. Ścieżki nie są wystarczająco zagęszczone, skrajne części ścieżek które wyglądają na gotowe są luźne lub się nawet rozpadają. Czasem nie można złapać rytmu. Jak dla mnie do zakończenia prac jeszcze daleko i nie ma się co kusić o jeżdżenie na nich do tego czasu - wyrządzimy więcej szkód niż będziemy mieli przyjemności z ich korzystania. Część trasy Gozdno jest całkiem nie przygotowane. Wieża widokowa w Gozdnie na górze Zawodnej petarda - widok niesamowity No i pedałowania będzie dużo. Także szykujcie łyde Trafiłem ostatnio na artykuł Pomby i teraz już rozumiem, że nie są zadowoleni z realizacji ich projektów. http://pomba.pl/rowerzysto-dokad-jedziesz/ *Temat na razie ma nazwę roboczą.
Karpiu Opublikowano 17 Lutego 2019 Opublikowano 17 Lutego 2019 Orientujesz się czy trasy już gotowe, gdzie można znaleźć jakieś mapki Kaczawskich singli?
w0jta5 Opublikowano 17 Lutego 2019 Autor Opublikowano 17 Lutego 2019 Jak najbardziej można latać.Co do mapek to musisz poszperać co stronach gmin Wojcieszow i Świerzawa.
Karpiu Opublikowano 23 Lutego 2019 Opublikowano 23 Lutego 2019 Wielkie dzięki znalazłem. Dla chętnych podaje link: http://www.wojcieszow.pl/dla-turystow/single-tracki-wieza-widokow/
Karpiu Opublikowano 23 Marca 2019 Opublikowano 23 Marca 2019 Dzisiaj przejechany Kaczawski Singiel w Wojcieszowie "Dluzek". Do wieży ciągle pod górkę, nawierzchnia mało przyczepna, drobny żwirek opona się tego w ogóle nie trzyma. Przed samą wieżą kilka zakretow agrafek 180° pod gorke w połączeniu ze słabo przyczepna nawierzchnia nie do pokonania bez podpórki. Od wieży dzida w dół niby fajnie ale trzeba bardzo uważać gdyż jest naprawdę ślisko. Ostatnie 2-3 km bardzo słabo, trasa zniszczona po ścince drzew. Na całej trasie kilka powalonych drzew, trzeba było przenosić rower. Ogólne wrażenia mieszane. W opisie tej trasy było że to trasa rodzinna. Ja dzieci bym tam nie zabrał, a o żonę też się bałem. Ale trzeba przyznać że widoki były piękne. Mieszane uczucia, trzeba jeszcze objechac Rzeszowek i Gozdno.
Mate1986 Opublikowano 23 Marca 2019 Opublikowano 23 Marca 2019 Witam byłem na sciezkach w Godnie. Uczucia mieszane. Ścieżka dobrze w jednym miejscu jeszcze przed wieżą ścieżka na długości 50m całkowicie zniczona tłuczen wymiesżaby z błotem. Nie da się przejechać trzeba prowadzić rower. Dalej do wieży spoko zjazd z wirży tez ok. Fajne zakręty z bandami. W niektórych miejscach wielkie doły po przejeździe ciągnika z wycinki drzew. Miejsce piękne wieża super widoki supr. Miejmy nadzieję że gmina nie zostawi ścieżek w samopas a wykonawca poprawi kilka fuszerek😀 i każdy z nas będzie się cieszył super ścieżkami w okolicy. Trzymam kciuki
Karpiu Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Dzisiaj odjechane single w koło Gozdna i Rzeszowka, bardzo fajne zrównoważone ścieżki, polecam.
Rekomendowane odpowiedzi