Stridertcz Opublikowano 5 Października 2018 Opublikowano 5 Października 2018 Witajcie Szajbajki Chciałbym poruszyć temat uczestnictwa w zawodach MTB/XC na rowerze enduro. W zeszłym roku zaplanowałem kupno roweru, wybór padł na enduro z racji tego, że uwielbiam szybkie zjazdy, jazdę w trudnym terenie i hopki. Wybór wydawał mi się oczywisty z racji tego, że jest to rower dosyć "uniwersalny". Jeździ mi się na nim dobrze, chociaż z braku kondycji, podjazdy nie są dla mnie super łatwe. Przechodząc do tematu postu. W tym roku chciałem po raz 1 w życiu wystartować w zawodach. Z racji tego, że mieszkam na Pomorzu w okolicach Trójmiasta, brakuje mi tu zawodów typowo dla endurowcow (chociaż tereny na Kaszubach i w trójmiejskim parku krajobrazowym mamy jak w górach), wybór padł na zawody MTB. Wystartowałem typowo amatorsko, żeby zobaczyć z czym to się je. Startowałem z końca stawki, trochę powyprzedzalem, trochę byłem ja wyprzedzany, ale zauważyłem, że główny problem jest na podjazdach. Dlatego zastanawiam się, czy jest sens trenowania typowo pod zawody MTB/XC , żeby startować na rowerze enduro. Dodam, że kupno nowego roweru nie wchodzi w grę. Jak to wygląda u was, czy też startujecie na takich rowerach? Pozdrawiam
Ares Opublikowano 5 Października 2018 Opublikowano 5 Października 2018 Rowery enduro ważą 15 kg i więcej w tym geometria trochę przeszkadza wiec na podjazdach zawsze będzie gorzej od innych rowerów. Na to nic nie poradzisz. Może w trudniejszym terenie było by lepiej ale jak masz to co masz to startuj i tyle. Chyba nie startujesz dla wyniku...
Gość Opublikowano 5 Października 2018 Opublikowano 5 Października 2018 1 godzinę temu, Stridertcz napisał: Witajcie Szajbajki Chciałbym poruszyć temat uczestnictwa w zawodach MTB/XC na rowerze enduro. W zeszłym roku zaplanowałem kupno roweru, wybór padł na enduro z racji tego, że uwielbiam szybkie zjazdy, jazdę w trudnym terenie i hopki. Wybór wydawał mi się oczywisty z racji tego, że jest to rower dosyć "uniwersalny". Jeździ mi się na nim dobrze, chociaż z braku kondycji, podjazdy nie są dla mnie super łatwe. Przechodząc do tematu postu. W tym roku chciałem po raz 1 w życiu wystartować w zawodach. Z racji tego, że mieszkam na Pomorzu w okolicach Trójmiasta, brakuje mi tu zawodów typowo dla endurowcow (chociaż tereny na Kaszubach i w trójmiejskim parku krajobrazowym mamy jak w górach), wybór padł na zawody MTB. Wystartowałem typowo amatorsko, żeby zobaczyć z czym to się je. Startowałem z końca stawki, trochę powyprzedzalem, trochę byłem ja wyprzedzany, ale zauważyłem, że główny problem jest na podjazdach. Dlatego zastanawiam się, czy jest sens trenowania typowo pod zawody MTB/XC , żeby startować na rowerze enduro. Dodam, że kupno nowego roweru nie wchodzi w grę. Jak to wygląda u was, czy też startujecie na takich rowerach? Pozdrawiam W tym sezonie wzięłam udział w zawodach mtb raz - w Miękini. Tak mnie wytrzepało na zwykłym góralu, że żałowałam, iż nie wzięłam Soila na te zawody. Jeśli masz taki rower, a nie masz innego, to w czym problem? Startujesz na tym co masz i tam, gdzie inni plomby gubią, Ty jedziesz. A że na innych odcinkach Ciebie wyprzedzają - życie.
misiod Opublikowano 9 Października 2018 Opublikowano 9 Października 2018 Kumpel w tym roku jechał pierwszy w życiu maraton w Konstancinie na NS Eccentric - dał radę, podobało mu się, będzie jechał kolejne... Grunt to mieć z tego radochę!
Rekomendowane odpowiedzi