Skocz do zawartości

RAG+ 2018

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 2.12.2018 o 11:46, Negator napisał:

Faktycznie fajne zdobienia ma ta owijka.

Owijka faktycznie wygląda przepięknie, niestety ma też wadę w postaci szybkiego łapania brudu i kiepsko się ją czyści:(

Wiem bo miałem dwie takie, zieloną i zielono - czarną. Poza problemem z czyszczeniem nie stwierdziłem wad, owijka jest bardzo mięsista i super trzyma dłonie, nawet bez rękawiczek. 

Opublikowano

Potwierdzam, ja już przy zakładaniu ufajdałem jak mi gdzieś przy kole latała, także raczej lepiej mieć czarną z kolorowymi wzorkami, niż kolorowy ;)

• 2 tygodnie później...
Hubert Pułtorak
Opublikowano

Witaj a powiedz mi czy nie blaknie ci ten kolor pomarańczowy z widelca  mojemu znajomemu po sezonie bardzo zblakł

Opublikowano

Czy rag ma możliwość montowania błotników i bagażnika w swojej ramie???

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Wpadła nowa owijka Fizzika, supacaz w takim kolorze niestety mega szybko się brudzi. Nowy łańcuch już leży na wiosnę.

IMG_20190108_174010.jpg

Edytowane przez Teknoloji
Opublikowano

Mega szybko się brudzi, ale też mega ładnie wygląda w tym rowerze

Wysłane z mojego P10 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
7 godzin temu, Cris92 napisał:

Mega szybko się brudzi, ale też mega ładnie wygląda w tym rowerze emoji1787.pngemoji106.png

Wysłane z mojego P10 przy użyciu Tapatalka

Ta fizika wydaje mi się o klasę wyższa. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Doszła nowa kierownica, nowe oponki oraz owijka ;)

IMG_20190223_110426__01.jpg
  • Lubię to! 2
Opublikowano

Venturemax?

Napisz kilka słów na jej temat :) Czemu taka, jakie są różnice po przesiadce, czy nie za szeroko na dole czy często używasz dolnego chwytu, itp.. ;) 

Opublikowano

Chciałem spróbować czegoś innego, na dropie jest dużo wygodniej i teraz częściej na nim jeżdżę. Generalnie jestem zadowolony.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Piękna maszyna :) Jak oceniasz geometrię? 

Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, jozinzb napisał:

Piękna maszyna :) Jak oceniasz geometrię? 

To jest mój pierwszy rower tego typu więc nie mam porównania, ale już idzie do mnie nowa szosa więc sprawdzimy różnicę ;). Ogólnie nie jest to turystyczny gravel ale raczej do fajnej szybkiej jazdy ;)

IMG_20190311_165341__01.jpg

Edytowane przez Teknoloji
  • Pomógł 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Taki tam kokpit i jedyny słyszny kolor fizzika

IMG_20190327_125257.jpg
  • Lubię to! 1
Książę z Bajkiem
Opublikowano
W dniu 13.12.2018 o 19:50, Hubert Pułtorak napisał:

Witaj a powiedz mi czy nie blaknie ci ten kolor pomarańczowy z widelca  mojemu znajomemu po sezonie bardzo zblakł

Dwa elementy nie blakną - widelec i dolna część mostka. Pozostałe pomarańczowe napisy (na ramie, na główce i na obręczach) po roku wyraźnie mniej pomarańczowe.

• 3 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

Przełom sierpień/wrzesień, bikepackingowa przygoda w Szwecji. 

IMG_20190830_164452.jpg

IMG_20190901_152409.jpg IMG_20190901_104345.jpg IMG_20190831_112613.jpg

IMG_20190831_102516.jpg IMG_20190830_100803.jpg IMG_20190830_163028.jpg

A tutaj bieżąca konfiguracja 

IMG_20190907_112533__02.jpg Edytowane przez Teknoloji
  • Lubię to! 1
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

@Teknoloji możesz opisać jak oceniasz ten rower z perspektywy przejechanych kilometrów?

Przesiadam się na gravel i mocno zastanawiam się nad tym rowerem. Obawiam się tylko w zasadzie napędu 1x11, bo sporo mimo wszystko jeżdzę po asfalcie (ok. 60-70%). Miałeś problemy z kadencją lub czy często musiałeś "pogodzić się" z gorszym tempem? Pozycja na rowerze sprawdza się przy dłuższej jeździe czy jest zbyt agresywna?

Z racji, że trochę już ten rower modyfikowałeś - spotkałeś się może z opcją blatu 46t na przód? Ktoś coś takiego robi? Zmieści się to w ten rower ? Miejsca trochę mało od ramy.

Edytowane przez Baltosz
Opublikowano
Teraz, Baltosz napisał:

@Teknoloji możesz opisać jak oceniasz ten rower z perspektywy przejechanych kilometrów?

Przesiadam się na gravel i mocno zastanawiam się nad tym rowerem. Obawiam się tylko w zasadzie napędu 1x11, bo sporo mimo wszystko jeżdzę po asfalcie (ok. 60-70%). Miałeś problemy z kadencją lub czy często musiałeś "pogodzić się" z gorszym tempem? Pozycja na rowerze sprawdza się przy dłuższej jeździe czy jest zbyt agresywna?

Ja na nim jeździłem w grupie szosowej i z gościem na MTB po lasach, przełożeń brak jak chcesz jechać powyżej 50, poza tym nie wybrałbym gravela na szosowym napędzie. Żeby była ścisłość, mam też szose Rose Pro SL 105, i różnica w dobraniu przełożenia jest. Na szosie łatwiej dobrać kadencje ale nie jest to dla mnie problemem. Co do roweru to musiałem zrobić zapas haków bo roweru nie oszczędzam, jeździłem cała zimę, do tej pory wymieniłem łańcuch, teraz już chyba 3, blat na korbie bo ząbek się ulamal, kasetę i support, ale kaseta i support na wyrost. Na razie na nim mam przesmigane 8400 km, na szosie 3500 km. Jakbym miał kupić jeszcze raz coś na Alu to pewnie wziąłbym większy rozmiar, bikepackingowo więcej by weszło. 

Opublikowano

ten rower jest przeznaczony do współpracy z napędami 1x, ale czy wg ciebie  byłaby możliwość założenia do niego przedniej przerzutki na obejmę, czy profil rury pionowej na to nie pozwala  ?

Opublikowano
6 minut temu, Nath_147 napisał:

ten rower jest przeznaczony do współpracy z napędami 1x, ale czy wg ciebie  byłaby możliwość założenia do niego przedniej przerzutki na obejmę, czy profil rury pionowej na to nie pozwala  ?

max blat to 48 z tego co mi mówił znajomy, wg. mniej miejsca jest na mniejszy więc raczej pod 2x nie podejdzie