Skocz do zawartości

MARIN Bobcat Trail 4 koło 27,5" Satin Blue 2018

rastahill

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam na początek opisze rower a potem kilka pytań.

Rama Series 2 6061 Aluminum w/ SHOT Tech, 27.5” Wheels, 68mm BB shell, 135mm Forged Drop Outs

Amortyzator SR Suntour XCM 27.5”, LO-R Damper, Adjustable Rebound, Lockout, 100mm Travel (80mm Travel Size XS)

Felgi Marin Aluminum Double Wall, Disc Specific, 25mm Inner, Pinned Joint, 32H

Tylna piasta Joytech, Centerlock Disc, 32H

Przednia piasta Joytech, Centerlock Disc, 32H

Szprychy 14g Black Stainless Steel

Opony Schwalbe Tough Tom, 27.5x2.25”

Przerzutka Tył Shimano Acera Shadow

Przerzutka przód Shimano Altus

Manetki Shimano Altus 9-Speed

Korba SR Suntour, XCR, 44x32x22T

Wkład suportu Sealed Cartridge Bearing, Square Taper

Łańcuch KMC X9

Kaseta Sunrace 9-Speed, 11-36T

Hamulec przód Shimano BR-M315 Hydraulic Disc, 180mm Rotor

Hamulec tył Shimano BR-M315 Hydraulic Disc, 160mm Rotor

Dźwignie hamulca Shimans BL-315

Kierownica Marin Mini-Riser, 10mm Rise 720mm Width

Mostek Marin Alloy

Gripy Marin Dual Density

Stery FSA No.10-P

Rura podsiodłowa Marin Alloy

Siodło Marin MTB

Pedały Resin Platform

Waga 14,60 kg

Opis dość prosty, nic nie zmieniałem bo kupiony dwa tygodnie temu więc opis prosto od producenta. Zdecydowałem się na niego ponieważ już kiedyś miałem bobkata ale ładnych parę lat temu. Dziś zastanawiam się nad udziałem w zawodach MTB lub czymś podobnym jednak sam nie wiem czy na tym rowerze uda się dojechać do końca, muszę się do niego przyzwyczaić i sam nie wiem czy te opony a raczej szerokość może być, rozmiar koła 27,5 liczyłem na 29 ale już nie było ale sam nie wiem  czy to nie lepiej mój wzrost 188cm wiec niby 29 było by ok ale jednak mniejsza zwrotność. Oczywiście zawody biorę pod uwagę za rok bo teraz muszę nabrać formy i umiejętności wiem że wiek nie ma tu znaczenia ale jak co to mam 35 lat. A jeśli chodzi o napływ chęci na nowy rower i udział w zawodach to wszystko dzięki SzajBajk-owi, człowiek się naogląda i mu się zachciewajka za łącza.

Foto

21d6185a08eeee01gen.jpg 

• Lubię to! 2
Opublikowano

Myślę, ze rower spokojnie nie jedne zawody przejedzie. :-) Co do wielkości koła to pomyśl, ze kiedyś były tylko 26" i nikt nie narzekał.

Co do szerokości opon to wszystko zależy do czego ich bedziesz używać. 2,25 to aktualnie juz taki standard. Ja u siebie teraz założyłem 2,0 I zastanawiam się czy nie za wąsko. Ale potestuje i zobacze.

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź, jedno co na pewno chcę wymienić to pedały już zdałem sobie sprawę jak ważna jest przyczepność nie tylko opon ale i pedałów, ale jako laik nie wiem na co zwrócić uwagę przy zakupie, może coś polecicie, z pewnością platformowe z wymiennymi pinami na alledrogo już szukałem i coś mi podeszło ale nie mam pewności koszt fajnie jak by można się zamknąć w 120zł. Jeśli co do tego zapytania nie właściwy dział to mogę potem umieścić w innym dziale ale szkoda zakładać kolejny temat. A teraz jeszcze poczytam na forum o pedałach.