sa3otage Opublikowano 4 Października 2018 Opublikowano 4 Października 2018 Cześć, zakupiłem zawieszenie monarch RT z 2017 + Pike 160MM Dual Air z 2016. Sprzęt jest nowy ściągnięty z roweru. Czy muszę poczynić jakiś wstępny serwis przed jazdą?
Gość Opublikowano 4 Października 2018 Opublikowano 4 Października 2018 Jest taka sprawa że RockShox trochę żydzi na oleju w lagach , ja gdy swojego rozebrałem jak był nowy była w środku susza to samo potwierdzili mi w serwisie że ostatnio bardzo małe ilości oleju są w środku. Ja osobiście bym zobaczył do środka nić to nie kosztuje jak masz olej ,lepiej sprawdzić niż potem się zamartwiać lub wyrywać włosy z głowy co zrobić 😎
Gość Opublikowano 4 Października 2018 Opublikowano 4 Października 2018 W przypadku przedniego amortyzatora bywa, że w środku zamiast oleju jest pustynia. Warto przeprowadzić podstawowy serwis polegający na nasączeniu gąbek przy uszczelkach kurzowych i zalaniu odpowiednim olejem dolnych goleni.
Gość Opublikowano 4 Października 2018 Opublikowano 4 Października 2018 Dokładnie. Przegląd zerowy nie zaszkodzi. Lepsza nadgorliwość niż zatarte lagi.
Gość Opublikowano 5 Października 2018 Opublikowano 5 Października 2018 W dniu 4.10.2018 o 12:53, sa3otage napisał: Cześć, zakupiłem zawieszenie monarch RT z 2017 + Pike 160MM Dual Air z 2016. Sprzęt jest nowy ściągnięty z roweru. Czy muszę poczynić jakiś wstępny serwis przed jazdą? I jak robiłeś coś czy będziesz robił?
sa3otage Opublikowano 5 Października 2018 Autor Opublikowano 5 Października 2018 Jeszcze nie robiłem ale zamierzam Wysłane z mojego SM-G955U przy użyciu Tapatalka
Ares Opublikowano 5 Października 2018 Opublikowano 5 Października 2018 Amor sobie sprawdz a dampera nie ruszaj tylko zamontuj bo różnie bywa a w razie czego odrzucą Ci gwarancję. O ile ją oczywiście masz.
Gość Opublikowano 5 Października 2018 Opublikowano 5 Października 2018 Czemu się tak wszyscy boją dampera ?
sa3otage Opublikowano 5 Października 2018 Autor Opublikowano 5 Października 2018 Mam gwar. 1rok więc dampera mam nie ruszać? Wy sami robicie sobie serwis ? Wysłane z mojego SM-G955U przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 6 Października 2018 Opublikowano 6 Października 2018 Grarancji nie przepada w czasie kiedy dokonuje serwis podstawowyJa swojego dampera też rozbieram na podstawowy serwisWystarczy go rozkręcić wyczyścić przesmarowac złożyć i będzie śmiał nic trudnego
Gość Opublikowano 6 Października 2018 Opublikowano 6 Października 2018 W większości przypadków sami, bo po co płacić za coś co można zrobić samemu. To nie wiedza tajemna.
sa3otage Opublikowano 6 Października 2018 Autor Opublikowano 6 Października 2018 Nie bawiłem się jeszcze w rozbieranie widelca. Ale chyba zacznę macie jakieś dobre instrukcje jak to robić? Wysłane z mojego SM-G955U przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 6 Października 2018 Opublikowano 6 Października 2018 Wszytko masz na stronie producenta Rockshox gdy znajdziesz swój amor, musisz poszukać instrukcji pdf tam jest wszytko
Gość Opublikowano 6 Października 2018 Opublikowano 6 Października 2018 Jak wyżej a dwa w necie jest mnóstwo poradników.
Gość Opublikowano 6 Października 2018 Opublikowano 6 Października 2018 https://www.sram.com/rockshox/productsGdybyś nie wiedział gdzie szukaćPotem tylko wejdź w amor który cię interesuje i wszytko będzie fajnie
Kruk Opublikowano 7 Października 2018 Opublikowano 7 Października 2018 Nie wiem jak jest w FOX'ie czy MANITOU ale ROCK SHOX ma bardzo dużo manuali dobrze przedstawionych, kupę części zapasowych i amorki z przodu są raczej proste w ogarnięciu.
Rekomendowane odpowiedzi