Skocz do zawartości

Samouszczelniająca się dętka

taki_jeden

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kup zwykłą dętkę light z odkręcanym zaworkiem i zalej mlekiem.

Opublikowano

Dokładnie jak pisze @Yan.

A dętki z Decathlona są słabej jakości, mam ich zapas co prawda, ale traktuję je tylko jako rezerwę w trasę dłuższą.

Opublikowano

Jeśli i tak musisz kupić dętkę i nie chcesz się babrać z mlekiem to rozwiązanie z Decathlonu jest jak najbardziej trafne. Wskazują na to choćby opinie użytkowników, którzy już zakupili taki zestaw. 

Opublikowano (edytowane)

wersja Presta https://www.decathlon.pl/dtka-29x17-22-atc-presta-id_8345621.html 

Jak miło poczytać coś nowego i faktycznie alternatywa dla mleka gdzie co rok trzeba czyścic oponę a tu proszę 25pln i już 

Może i cięższe, ale mniej denerwujące. Martwi mnie tylko wentyl bez gwintu. Będzie latał w otworze felgi  

Edytowane przez Pinifarina
Opublikowano

przepraszam a czy jak jadę rowerem i słyszę w tylnej oponie dzwonienie itp to znaczy że mało powietrza ? bo sprawdzałem czy tarcze nie dzwonią korba ok na 99% to opony bo i czuję takie wibracje 

Opublikowano
19 minut temu, bicykl848 napisał:

przepraszam a czy jak jadę rowerem i słyszę w tylnej oponie dzwonienie itp to znaczy że mało powietrza ? bo sprawdzałem czy tarcze nie dzwonią korba ok na 99% to opony bo i czuję takie wibracje 

opony nie dzwonią. może luźna szprycha?

Opublikowano
5 godzin temu, zibi_j1 napisał:

absolutnie rower nówka zresztą dziś się przejadę i zobaczę bo napompowałem :)) 

Opublikowano

Kupiłem, założyłem, nie wiem czy to kwestia długiego czasu jazdy na mleku ale mam dziwne wrażenie że toczy się to trochę inaczej :) Ciężko ocenić, znajomy jechał i twierdzi że nie czuje różnicy, więc to pewnie ja tylko tak mam :) 

Opublikowano
15 godzin temu, zibi_j1 napisał:

dziękuję ogólnie za zainteresowanie się mam jeszcze pytanie mam rower z układem 2 na 11  kaseta 11 42 i mam pytanie bo pierwszy raz jeżdżę z dwoma tarczami z przodu i nie wiem na której jeździć na tej wielkiej tarczy czy na tej małej która tarcza będzie lepiej się rozpędzała na asfalcie a która będzie dobra w terenie ?? proszę o odpowiedź Pozdrawiam

Opublikowano

U mnie wszystkie rowery jeżdżą na systemie dętka+mleko. Kupiłam dętki z odkręcanymi wentylami, strzykawką wlałam 30-50ml mleka Stan's No Tubes i tak jeżdżę już cały sezon. Raz już mi to uratowało wycieczkę, bo usłyszałam syk uciekającego powietrza, ale po 2-3 sekundach była cisza, a w oponie nadal powietrze. Na tej samouszczelnionej dętce jeżdżę nadal.

Opublikowano

tak sie zastanawiam  nad wyrzuceniem detek bo mam kola wtb stp i23  tubless ready

tylko pytaniew czy musze miec specjalne opony czy clementy x`plor mso 700x36  sie nadaja do tego ? 

bo wlalem mleczko do detek i narazie jest ok i nie wiem czy jest sens je wyrzucac .

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 6.10.2018 o 08:05, Sziva napisał:

U mnie wszystkie rowery jeżdżą na systemie dętka+mleko. Kupiłam dętki z odkręcanymi wentylami, strzykawką wlałam 30-50ml mleka Stan's No Tubes i tak jeżdżę już cały sezon. Raz już mi to uratowało wycieczkę, bo usłyszałam syk uciekającego powietrza, ale po 2-3 sekundach była cisza, a w oponie nadal powietrze. Na tej samouszczelnionej dętce jeżdżę nadal.

Proszę powiedz czy mleko przeszkadza w używaniu ciśnieniomierza. Czytałem, że mleko podczas pomiaru ciśnienia może dostać się do ciśnieniomierza i uszkodzić.

Opublikowano
24 minuty temu, User56sz napisał:

Proszę powiedz czy mleko przeszkadza w używaniu ciśnieniomierza. Czytałem, że mleko podczas pomiaru ciśnienia może dostać się do ciśnieniomierza i uszkodzić.

No mi parę razy na początku psiknęło mleko w ciśnieniomierz (szybko powycierałam co mogłam), ale teraz robię tak, że przez chusteczkę higieniczną palcem przed pomiarem spuszczam na jedną sekundę powietrze (takie psik), żeby ewentualne mleko poszło w chustkę.