Siwiec Opublikowano 2 Października 2018 Opublikowano 2 Października 2018 (edytowane) Witam chciałem przedstawić swój rower na którym poruszam się od 2 lat. Rower kupiłem używany, był w dobrym stanie rama rozmiar L, koło 29. Na poczatku byłem mega zadowolony, jednak do dnia dzisiejszego przeprowadziłem w nim parę modyfikacji które pozwalają dalej cieszyć się jazdą. Na dzień dzisiejszy rower przedstawia trochę inną specyfikacje. Koła. Przód-Ryde EDGE m35 (asymetryczna), szprychy Sapim d-light 32szt, piasta Novatec d771. Tył-Ryde EDGE m30 (asymetryczna), szprychy Sapim d-light 32szt, piasta Novatec d772. Opony Continental X King Race Sport 2,2 przód, a na tyle Continental Race King Race Sport 2.0 Opony zalane Trezado, zaworki Stans. Na korbie Sram gx zmieniłem blacik na Banless oval 32t. Pedały to oczywiście m520. Manetka(manetka zamontowana na jednej obejmie z hamulcem) i przerzutka to także Sram gx. Z tyłu kaseta xt 11-46. Hamulce to Sram Level TL. Tarcze przód 203mm i tył 160mm marki Ashima airotor. Sztyca Accent execute aluminiowa do tego siodełko spec phenom(z siodełkiem Krossa nie mogłem się dogadać, cztery litery bolały po każdej jeźdze). Kierownica Koba xc 740mm, chwyty boptravel udające owijke kolarska, mostek Accent Twenty 110mm, podkładki a2z. Koszyki na bidon Krossa grid. Zamontowałem jeszcze napinacz Mozartt. Amortyzator Rock Shox Reba(nie wiem dokładnie jaki to model), blokada z manetki oneloc. I to chyba wszystko na temat mojej maszyny. Nie planuje juz dalszych modyfikacji. Rower jeździ fajnie.Jedyne co chciałbym zmienić to mieć więcej czasu na jazdę. Pozdrawiam. Edytowane 2 Października 2018 przez Siwiec
Siwiec Opublikowano 3 Października 2018 Autor Opublikowano 3 Października 2018 Witaj. Dziś jakieś wrzucę. Muszę go trochę umyć żeby to jakoś wyglądało.
Gość Opublikowano 3 Października 2018 Opublikowano 3 Października 2018 Mogą być z błotem, wymóg tego działu to zdjęcia przede wszystkim, dorzuć jak najszybciej.
Siwiec Opublikowano 3 Października 2018 Autor Opublikowano 3 Października 2018 Jeszcze muszę w nim ogarnąć parę detali jak skrócenie przewodów i linka od blokady amora.
Gość Opublikowano 4 Października 2018 Opublikowano 4 Października 2018 Strasznie wysunięta sztyca, ile masz wzrostu? Druga rzecz, po co Ci 203mm tarcza z przodu, wystarczająca będzie 180mm. Co prawda Reba według info na stronie SRAMa przyjmie do 220mm tarcze, ale to przerost formy nad treścią do xc i maratonów.
Gość Opublikowano 4 Października 2018 Opublikowano 4 Października 2018 A ten rower nie jest dla Ciebie za mały? Sztyca nie jest wysunięta poza linię bezpieczeństwa?
Siwiec Opublikowano 4 Października 2018 Autor Opublikowano 4 Października 2018 Rower jest rozmiar mniejszy niż powiem dla mnie być. Ale Ja nie lubię dużych rowerów źle się na nich czuje. Sztyca ma 400mm dlugości. I jest wysunięta 25cm. Do granicy max wysuwu brakuje jeszcze 5cm. Ale żeczywiście na zdjęciach można odnieść wrażenie ze jest bardzo wysunięta. A tarcza 203 bo taki miałem kaprys. 1
Rebeliant86 Opublikowano 4 Października 2018 Opublikowano 4 Października 2018 Rower fajny, jeśli komfortowo się na nim czujesz to super. Ale tak patrząc na ten mostek w negatywie i wysokość siodełka to pozycję masz jak na szosie co?
Siwiec Opublikowano 4 Października 2018 Autor Opublikowano 4 Października 2018 Nie jestem jakoś zbyt bardzo pochylony. Do szosowej pozycji jeszcze dużo brakuje, choc pozycja jest dosyć agresywna.
Gość Opublikowano 4 Października 2018 Opublikowano 4 Października 2018 (edytowane) del Edytowane 6 Stycznia 2021 przez Gość
Siwiec Opublikowano 4 Października 2018 Autor Opublikowano 4 Października 2018 Aż sobie sprawdziłem jak wygląda to u Kulhavego i rzeczywiście 😆 podobnie. Na tym zdjęciu też tak wygląda?
TOMALA72 Opublikowano 14 Października 2018 Opublikowano 14 Października 2018 Jak bym se tak wysunął sztycę w moim 6.0 to bym musiał na niego wskakiwać jak na konia albo wsiadać z taboreta 😁
Rekomendowane odpowiedzi