Puncu Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Cześć wszystkim Zaczynam rozglądać się za dobrymi hamulcami tarczowymi mechanicznymi. Zależy mi na dobrej sile hamowania i bezawaryjności. Pierwsze co przychodzi mi do głowy to Avid BB5 i BB7. Czy to już jest Hi-End czy znacie coś lepszego? Co polecacie?
remigiusz Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Mi marzą się TRP,nie znam konkretnych oznaczeń ale klamka zwykła na linkę a hydrauliczny jest tylko zacisk, i żadnych przewodów z płynem. O cenę lepiej nie pytać,w pełni mechaniczne TRP cztery stówy za zacisk.
psu Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Mam BB7. Trochę czytałem o nich przed zakupem, same pozytywy, najlepsze mechaniki itp. Na pewno lepsze od BB5.
LukasFR22 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Ja polecam od siebie BB5 modulacja i moc bardzo. Jedyny dorbny minus to problemu z ustawieniem zacisku. Ale to przy poziomych hakach, bo przy pionowych pozycja się nie powinna zmieniać, i nie potrzeba teoretycznie ich przestawiać. Mam w dirtówce BB5 i jestem bardzo zadowolony bo bardzo mocno zatrzymują i do streetu się też nadają. Jedynie trzeba mieć dobrej jakości przewody i klamkę
psu Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Nie wiem jak stoją BB5 do BB7 cenowo, ale BB7 mają np. większą powierzchnię klocka i łatwiejszą regulację.
Spinner Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 1 godzinę temu, remigiusz napisał: Mi marzą się TRP,nie znam konkretnych oznaczeń ale klamka zwykła na linkę a hydrauliczny jest tylko zacisk, i żadnych przewodów z płynem. O cenę lepiej nie pytać,w pełni mechaniczne TRP cztery stówy za zacisk. Mam takie w Genesisie, faktycznie zacne :-) Zwie się toto bodajże TRP HyRd.
ludojad Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 (edytowane) Ja jeżdżę i polecam BB5, a jak chcesz coś lżejszego to BB7. 2 godziny temu, remigiusz napisał: Mi marzą się TRP,nie znam konkretnych oznaczeń ale klamka zwykła na linkę a hydrauliczny jest tylko zacisk, i żadnych przewodów z płynem. O cenę lepiej nie pytać,w pełni mechaniczne TRP cztery stówy za zacisk. Miałem okazję popróbować tych trp na Specialized Crux. Rozwiązanie jest genialne i bardzo poprawia największą bolączkę mechaników czyli modulację Edytowane 26 Kwietnia 2017 przez ludojad
Rekomendowane odpowiedzi