Skocz do zawartości

Zewnętrzne prowadzenie linek

perek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie do forum szajbajkowego! Czy według Was w rowerze za 5000 złotych zewnętrzne prowadzenie linek powinno mieć jeszcze miejsce?228933d75d7cfa3a353a2b6de0ad0.jpg

Opublikowano

Ale wszystkich linek?
Bo czasami jest tak że cześć idzie schowania w ramie a niektóre są poprowadzone na zewnątrz

5000 zł to nie jest szałowa cena roweru więc cudów się nie ma co spodziewać, są rowery dużo droższe i mają linki na wierzchu

Opublikowano

Choć posiadam w Kellysie wewnętrzne prowadzenie to w ogóle mnie to nie jara wolę linki na zewnątrz i biorąc pod uwagę fakt że będę zmieniał ramę (kupiłem za dużą) to na pewno będę szukał ramy z zewnętrznym prowadzeniem szacunek

Opublikowano

Cena nie ma nic do sposobu poprowadzenia linek. Wewnętrzne prowadzenie linek to bardziej "moda" niżeli technologiczna konieczność.

Opublikowano

Zewnętrzne prowadzenie linek w pełnych pancerzach z punktu widzenia tej linki w sumie niczym się nie różni od wewnętrznego ;)

Ty za to zyskujesz możliwość łatwej wymiany linek.

Opublikowano

Mam rowery i z zewnętrznym i z wewnętrznym prowadzeniem linek i szczerze mówiąc wolę zewnętrzny system.

Opublikowano

E tam. Nic nie dzwoni wewnątrz ramy i bardzo łatwo się serwisuje. Dopóki całe linki są w pancerzu, nie ma na co narzekać.

Opublikowano
7 minut temu, Andrzej Sawicki napisał:

E tam. Nic nie dzwoni wewnątrz ramy i bardzo łatwo się serwisuje. Dopóki całe linki są w pancerzu, nie ma na co narzekać.

Można dać linki w pełnym pancerzu, a można skorzystać z końcówek z długimi wąsami i rurkami termokurczliwymi lub dedykowanymi systemami np. Gore lub Jagwire. 

Opublikowano
9 minut temu, Andrzej Sawicki napisał:

Dokładnie 😊

Opublikowano (edytowane)

Przerabiał ktoś może linki z normalnych na pełne ? wystarczy dodać pancerz na ten goły kawałek, czy trzeba dodawać adaptery lub wiercić przelotki ? i co wtedy z prowadnicą pod mufą suportu ?

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Ja kiedyś przerabiałem. W wersji hardcore łapiesz linki zipami/trytkami/tyrtytkami do rur (których chcesz) i nie ma żadnego problemu.