Adrian Kanecki Opublikowano 1 Października 2018 Opublikowano 1 Października 2018 witam z racji iż nie chce inwestować w mój aktualny rower ponieważ rozglądam się za innym będę przymierzał dopasowywał. Do tego czasu pod szlifuje jazdę, na pewno brakuje mi troszkę mocy w hamulcach wiem ze to są niskobudżetowe hamulce podstawa. czy wymiana tarcz i klocków na pół metaliczne czy metaliczne pomogło by ? poprawiły jakość hamowania ? posiadam klocki żywiczne.
leejoonidas Opublikowano 1 Października 2018 Opublikowano 1 Października 2018 Na cuda nie licz, ale jak zwiększysz średnicę tarczy to będzie odczuwalna poprawa.
Gość Opublikowano 1 Października 2018 Opublikowano 1 Października 2018 Zawsze powinieneś odczuć różnicę między żywicznych a metalicznych, oczywiście chodzi o siłę hamowaniaJednak mogą one na początku dziwnie dźwięki wydawać podczas hamowaniaTak jak ma tarcze 160 a wsadzić 180 mm powinno być lepiej
Adrian Kanecki Opublikowano 1 Października 2018 Autor Opublikowano 1 Października 2018 17 minut temu, piter614 napisał: Zawsze powinieneś odczuć różnicę między żywicznych a metalicznych, oczywiście chodzi o siłę hamowania Jednak mogą one na początku dziwnie dźwięki wydawać podczas hamowania Tak jak ma tarcze 160 a wsadzić 180 mm powinno być lepiej A jakie tarczę i klocki pod m315 miały by rację bytu ?
Gość Opublikowano 2 Października 2018 Opublikowano 2 Października 2018 Z tarczami to poszukaj coś w granicach 60 zł za jedną może nawet na olx znajdziesz z demontażu rowerów powystawowych zawsze będzie taniejCo do klocków używam klocki firmy EBC i całkiem dobrze się sprawdzają, zobaczę jeszcze jak wpadną podczas deszczu i minusowej temperaturzeChyba że się przesiadne już na zimowy rower
Rekomendowane odpowiedzi