Fishkebab Opublikowano 30 Września 2018 Opublikowano 30 Września 2018 Witam, mam piastę Novatec D041SB, na allego sa wersje na TA, i wiem ze do nowszych da się kupić adaptery, pytanie bo jest to dost stara piasta i nie mogę nic w necie wyszperać, czy te adaptery z nowych piast będą pasować? czy ta piasta ma możliwość zmiany? czy to były 2 różne ale takie same modele?
Gość Opublikowano 1 Października 2018 Opublikowano 1 Października 2018 Z sztywnej osi da się przejść do QR 9 właśnie poprzez adaptery ale z QR 9 na oś sztywną już nie. Tak to niestety nie działa. Przeróbka piasty była by wykonalna ale czy opłacalna to już niekoniecznie.
Gość Opublikowano 1 Października 2018 Opublikowano 1 Października 2018 @Franz Mauer wypowiesz się w temacie?
Gość Opublikowano 1 Października 2018 Opublikowano 1 Października 2018 Też jestem ciekawy czy 10mm się tam wciśnie...
Gość Opublikowano 1 Października 2018 Opublikowano 1 Października 2018 (edytowane) 041SB Panowie to przód jest, więc sztywna 10 mm chyba nie bardzo. Mogę się mylić ale chyba nikt nie produkuje sztywnej 10ki z myślą o przodzie. Długość osi głównie mam na myśli. Edytowane 1 Października 2018 przez Gość
Franz Mauer Opublikowano 1 Października 2018 Opublikowano 1 Października 2018 (edytowane) Z tego co pamiętam ten model od razu był dedykowany pod standardowe osie 5mm,więc nie sądzę aby można było ją przerobić za pomocą adapterów. Ja u siebie mam piasty DTSWISS 350 z adapterami po os 10mm i taką oś mam z przodu i z tyłu, a to wszystko jest zamontowane w widelcu pod standardowy szybkozamykacz i ramie ze standardowymi hakami. Edytowane 1 Października 2018 przez Franz Mauer
stanislaw.kozuchowicz Opublikowano 3 Października 2018 Opublikowano 3 Października 2018 (edytowane) Sorry za off-top @Franz Mauer, Fajne masz te koła Możesz napisać ile mniej więcej ważą z adapterami i jakie tam masz szprychy? Rozglądam się za czymś podobnym. Edytowane 3 Października 2018 przez stanislaw.kozuchowicz
Franz Mauer Opublikowano 3 Października 2018 Opublikowano 3 Października 2018 O ile pamiętam 1760g, szprychy SAPIM płaskie CX-Delta typu straight pull. Obręcz DTSWISS XM421, piasty DT Swiss 350 straight pull. 1
Adrian Kanecki Opublikowano 3 Października 2018 Opublikowano 3 Października 2018 Ile takie koła kosztują?
Franz Mauer Opublikowano 4 Października 2018 Opublikowano 4 Października 2018 komplet ok 1900 PLN z osiami RWS DT SWISS Oczywiście bez opon, ale za to przygotowane pod system bezdętkowy. Można było w komplecie kupić opony oraz zostawić kasetę do montażu i wówczas wychodziło to taniej niż w sklepie i w dodatku uszczelniali na miejscu. Zatem otrzymywało się gotowy do załozenia do roweru zestaw.
Rekomendowane odpowiedzi