miduchp Opublikowano 30 Września 2018 Opublikowano 30 Września 2018 Cześć, Mój obecny rower ma osprzęt Claris, który już się kończy. Myślę nad wymianą na Tiagrę z hydraulicznymi klamkomanetkami. Problem w tym, że moja rama przyjmuje tylko zaciski postmount, a jeżeli dobrze sprawdziłem, to do Tiagry zaciski są tylko w wersji flat. Czy jest możliwy montaż przez adaptery (pewnie nie) ? Czy można założyć jakieś alternatywne zaciski, jeżeli tak to jakie ? Dzięki za pomoc!
Kruk Opublikowano 30 Września 2018 Opublikowano 30 Września 2018 Są adaptert z Flat Mount do Post Mount ale na odwrót jeszcze nie widziałem. Jeśli chodzi o inne zaciski...nie dam Ci pewności ale podejrzewam z prawdopodobieństwem na 99% że zacisk np. z deore będzie działał z klamko-manetką hydrauliczną np. tiagry. Sam mam heble pomieszane, zaciski SLX a zaciski Saint i wierz mi purystycznie dobrze działa.
miduchp Opublikowano 1 Października 2018 Autor Opublikowano 1 Października 2018 Hej, Dzięki wielkie! Spróbuję zrobić komplet z Tiagry i zacisków MTB. Pozdrawiam, Piotr
Kruk Opublikowano 4 Października 2018 Opublikowano 4 Października 2018 Próbuj pewnie tylko nie gwarantuje dobrego działania ale myślę że taka tiagra np z Deorką powinno działać w sumie to z każdym chyba choć nie wiem, bo nie testowałem mieszanek niżej deorki np. klamki z zaciskami np. SLX. Próbuj ale Shimano ma to do siebie że wiele nie mówi, a wiele połączeń działa :).
Fenthin Opublikowano 4 Października 2018 Opublikowano 4 Października 2018 Spokojnie, wszystko będzie grało. Nie będę się powtarzał, podrzucę tylko link do innej mojej wypowiedzi:
Rekomendowane odpowiedzi