crisdragon Opublikowano 29 Września 2018 Opublikowano 29 Września 2018 Co byłoby niezbędne do wymiany przy zmianie napędu z 2x11 na 1x11 - chcę usunąć przednią przerzutke. Korba race face next r 36/26. Czy wystarczy tylko w korbie usunąć jeden blat? Czy może potrzebna będzie nowa tarcza? I czy niezbędna będzie również wymiana łańcucha? Jaki będzie koszt takiej zmiany? Siedzi mi to w głowie bo przedniej przerzutki nie dotykam praktycznie.
Motke Opublikowano 29 Września 2018 Opublikowano 29 Września 2018 41 minut temu, crisdragon napisał: Co byłoby niezbędne do wymiany przy zmianie napędu z 2x11 na 1x11 - chcę usunąć przednią przerzutke. Korba race face next r 36/26. Czy wystarczy tylko w korbie usunąć jeden blat? Czy może potrzebna będzie nowa tarcza? I czy niezbędna będzie również wymiana łańcucha? Jaki będzie koszt takiej zmiany? Siedzi mi to w głowie bo przedniej przerzutki nie dotykam praktycznie. Race face stosuje system "cinch". Odkręcasz spider na których są te 2 zębatki i przykrecasz tarczę NW np https://rowerowy.com/sklep/czesci/zebatki/direct-mount/prod/raceface-cinch-steel
Gość Opublikowano 30 Września 2018 Opublikowano 30 Września 2018 Łańcuch jak nie jest wyciągnięty to może zostać.
Rekomendowane odpowiedzi