Skocz do zawartości

Czego nie robić by nie pękła główka ramy?

Power V2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na making of jest że tylko raz połamał przednia obręcz. Rower przetrwał.

Opublikowano (edytowane)

ech na strzelającą główkę cały tydzień poświęciłem, rozebrałem i złozyłem ze 2 razy cały rower, a dziad dalej strzelał i trzaskał🤬. Nowe pancerze, nowe linki, nowe stery chociaż lekko się kręciły i bez luzów ,nowy smar tylko pressfit oszczędziłem ale przez to, że narzędzia nie miałem. Rama przez lupę oglądania i nic ani jednego peknięcia. Pogodziłem się, że tak już będzie. Podczas jazdy po starym bruku dupsko się zaczęło buntować i trzeba było stawać na pedały i pierwsze co to brak trzasków. Jak usiadłem znów trzeszczy, jak wstałem znowu cisza. Zjechałem na bok odkręciłem sztycę, która lekko z rury wyszła, przetarłem jakąś szmatą, skręciłem i błoga cisza. Rower ile razy lądował na stojaku zawsze za sztycę i takim to sposobem nigdy jej nie ruszałem tyle co czyszczenie przy przeglądziew sezonie. Nie spodziewałem się, że tak to może nieść się po ramie🤯 i problem jest gdzie indziej niż się słyszy i wydaje.

Edytowane przez sender
Opublikowano
W dniu 8.10.2018 o 21:51, sender napisał:

ech na strzelającą główkę cały tydzień poświęciłem, rozebrałem i złozyłem ze 2 razy cały rower, a dziad dalej strzelał i trzaskał🤬. Nowe pancerze, nowe linki, nowe stery chociaż lekko się kręciły i bez luzów ,nowy smar tylko pressfit oszczędziłem ale przez to, że narzędzia nie miałem. Rama przez lupę oglądania i nic ani jednego peknięcia. Pogodziłem się, że tak już będzie. Podczas jazdy po starym bruku dupsko się zaczęło buntować i trzeba było stawać na pedały i pierwsze co to brak trzasków. Jak usiadłem znów trzeszczy, jak wstałem znowu cisza. Zjechałem na bok odkręciłem sztycę, która lekko z rury wyszła, przetarłem jakąś szmatą, skręciłem i błoga cisza. Rower ile razy lądował na stojaku zawsze za sztycę i takim to sposobem nigdy jej nie ruszałem tyle co czyszczenie przy przeglądziew sezonie. Nie spodziewałem się, że tak to może nieść się po ramie🤯 i problem jest gdzie indziej niż się słyszy i wydaje.

ekhm ;)

cykania czy inne stuki to nie tutaj ;)

Ten wątek jest o pękających główkach ramy i tego przyczynach :P

;)

Opublikowano (edytowane)

To ile wytrzyma rama do XC? 
Od zjazdów  ewentualnie stolików,muldów się nie rozpadnie?

Waga 60kg.

Amortyzator Sr Suntour XCM HLO V3 T100Opony 2,25 ciśnienie 2,7bara

Rama Merida amelinium 23 cala.

.pobrane (12).jpg

Edytowane przez Power V2
Opublikowano
4 godziny temu, Power V2 napisał:

To ile wytrzyma rama do XC? 

dystans podać w kilometrach czy metrach? 

Opublikowano

A jak główka nie pęknie tylko przedni lub tylny trójkąt? To się już nie liczy? :D

Opublikowano
27 minut temu, Power V2 napisał:

W kilometrach.

No jak coś pęknie.

Kryształowa kula jest w serwisie...

Sprawdź i napisz...

Zamykam...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...