JaW Opublikowano 25 Września 2018 Opublikowano 25 Września 2018 Kupiłem w lecie spodenki z Aliexpress, dwie różne sztuki. Jedne za 50 zł: https://s.click.aliexpress.com/e/cjG8PCzK Drugie jako dodatek do szortów (można zobaczyć je wybierając w opcjach): https://s.click.aliexpress.com/e/8dNSpQ0 Koszt tych drugich to 20 zł. Problem w tym, że są kiepskie. Źle skrojone. Niewymiarowe. Te droższe są bardzo rozciągliwe, z cienkiego materiału, w ogóle nie utrzymują się stabilnie na tyłku, a wkładka rusza się na wszystkie strony. Te tańsze z kolei mają wkładkę tak wszytą, że w czasie jazdy przesuwa się do tyłu i w rezultacie siedzi się bezpośrednio na siodełku. A materiał tez zbyt cienki i za mało sprężysty. W rezultacie mam dwie sztuki spodenek za 70 zł, które są nic nie warte, nie nadają się nawet na krótkie jazdy. O wiele lepiej dołożyć i kupić spodenki u nas w kraju, od naszych firm. Będą spełniały swoje zadanie przez dlugi czas i we właściwy sposób. Czy może ktoś ma spodenki z Ali i jest bardzo zadowolony po kilku miesiącach używania i kilkunastu praniach - to poproszę o przykłady poparte własnym doświadczeniem.
Gość Opublikowano 25 Września 2018 Opublikowano 25 Września 2018 Kupiłem w lecie spodenki z Aliexpress, dwie różne sztuki. Jedne za 50 zł:https://s.click.aliexpress.com/e/cjG8PCzK Drugie jako dodatek do szortów (można zobaczyć je wybierając w opcjach):https://s.click.aliexpress.com/e/8dNSpQ0 Koszt tych drugich to 20 zł. Problem w tym, że są kiepskie. Źle skrojone. Niewymiarowe. Te droższe są bardzo rozciągliwe, z cienkiego materiału, w ogóle nie utrzymują się stabilnie na tyłku, a wkładka rusza się na wszystkie strony. Te tańsze z kolei mają wkładkę tak wszytą, że w czasie jazdy przesuwa się do tyłu i w rezultacie siedzi się bezpośrednio na siodełku. A materiał tez zbyt cienki i za mało sprężysty. W rezultacie mam dwie sztuki spodenek za 70 zł, które są nic nie warte, nie nadają się nawet na krótkie jazdy. O wiele lepiej dołożyć i kupić spodenki u nas w kraju, od naszych firm. Będą spełniały swoje zadanie przez dlugi czas i we właściwy sposób. Czy może ktoś ma spodenki z Ali i jest bardzo zadowolony po kilku miesiącach używania i kilkunastu praniach - to poproszę o przykłady poparte własnym doświadczeniem. Teraz to trochę późno zadajesz takie pytania. Mam spodenki firmy X-tiger. Są rewelacyjne. Wkładka nawet po 6 godzinach w siodle dawała komfort. Dziś przyszły mi kolejne dwie pary jesienne i zimowe.
JaW Opublikowano 25 Września 2018 Autor Opublikowano 25 Września 2018 Czemu za późno? To akurat takie spodenki, które można ubrać w jesieni i w zimie pod długie i ciepłe spodnie. O X-Tiger słyszałem.
Nemrod Opublikowano 25 Września 2018 Opublikowano 25 Września 2018 Z Aliexpress mogę polecić Santic. Taka Chińska marka premium. Produkty naprawdę super jakości. Z tym, że ceny tez już nieco wyższe. 1
JaW Opublikowano 26 Września 2018 Autor Opublikowano 26 Września 2018 Nie szukam taniochy. Chodzi o to, żeby kupować ciuchy dla amatora za odpowiednią cenę i otrzymać za to dobrą jakość i przyzwoite właściwości. W przypadku np koszulek to proste - najwyżej odrobinę więcej się spocę lub koszulka wytrzyma dwa sezony zamiast trzech. Akceptowalne. Ale spodenki z dobrą wkładką to wygoda i możliwość komfortowej jazdy przez 5 godzin. Żadna atrakcja, jak po 2 godzinach tyłek boli i jazda staje się drogą przez mękę. Santic wygląda spoko, może zamówię coś z ich oferty.
Nemrod Opublikowano 26 Września 2018 Opublikowano 26 Września 2018 Trzeba brać poprawkę tylko na rozmiary.
JaW Opublikowano 26 Września 2018 Autor Opublikowano 26 Września 2018 Brałem poprawkę, kupione rozmiary mam dobre. Po prostu krój jest do niczego, a materiał cienki i wiotki. Te spodenki nawet nie mają startu do porządnych polskich, z Mikesport: https://www.mikesport.pl/mimo-marathon-pro-hp14-meskie-spodenki-bez-szelek-hp-carbon-kolor-fluor.html - zdecydowanie warte swojej ceny, bardzo wygodne na długie trasy. Jedynie fluor nieco się sprał. Drugie, z których jestem zadowolony to przecenione, dłuższe 3/4: https://www.mikesport.pl/mimo-comfort-meskie-spodenki-rowerowe-3-4-wkladka-zelowa-czarne-20016-3.html A co do X-Tiger, to nawet w sasiednim temacie można przeczytać, że jakość też zawodzi: Może ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia z chińskimi spodenkami?
Nemrod Opublikowano 26 Września 2018 Opublikowano 26 Września 2018 Chodziło mi o Santic. Ich L to coś pomiędzy S/M. Normalnie spodenki mam M lub rzadziej L. Tutaj pasowały XL.
de Villars Opublikowano 27 Września 2018 Opublikowano 27 Września 2018 W dniu 25.09.2018 o 20:12, JaW napisał: Czy może ktoś ma spodenki z Ali i jest bardzo zadowolony po kilku miesiącach używania i kilkunastu praniach - to poproszę o przykłady poparte własnym doświadczeniem. Owszem, mam. X-Tiger bardzo dobre. Co do komfortu - lepsze niż Attiq i BCM Nowatex. Racmmer i Phtxolue nieco gorsze od X-Tiger, ale tylko przez to że wkładka mniej komfortowa, więc dają radę na krótsze dystanse. Co do jakości - do żadnych nie mogę się przyczepić. W gaciach Racmmer i Phtxolue kończę właśnie drugi sezon, nie widać jakiegoś zużycia. W X-Tiger jeżdzę od tego roku i właśnie dokupiłem sobie wersję długą.
Fimala Opublikowano 7 Października 2018 Opublikowano 7 Października 2018 Panowie, a jak dobrać rozmiar tych x-tigerów lub santic-ów? Mierzyłem dzisiaj w Decu spodenki, model MTB XC i rozmiar L okazał być się dobry. Jak to przenieść na chińska rozmiarówke? Nie chciałbym sie na ciąć i kupić za małych lub za dużych.
de Villars Opublikowano 8 Października 2018 Opublikowano 8 Października 2018 Ja przy 183 cm i 67-68 kg mam rozmiar XL i jest dobrze dopasowany - tj. nie jest ani luźny ani nadmiernie opinający.
Fimala Opublikowano 8 Października 2018 Opublikowano 8 Października 2018 U mnie jest ten problem, że mam 178cm wzrostu a ponad 100 wagi... @zibi_j1 Wiem, że wagowo jesteśmy tą samą ligą, jak u Ciebie wyglądał dobór spodenek?
Fimala Opublikowano 26 Listopada 2018 Opublikowano 26 Listopada 2018 Ok mały update. Przyszedł dzisiaj do mnie zamowiony na promocji 11.11 komplet X-Tiger (krótka góra i dół). Cena za komplet 20$. Na 178cm i 105kg wziąłem rozmiar 3xl. Spodenki w tym rozmiarze leżą bardzo dobrze, natomiast koszulka jest za duża. Luźna w ramionach i troche przydługa, ale ogólnie bez tragedii i da sie jeździć. Wstępnie jestem zadowolony z zakupu. Czekam jeszcze na komplet od Santic w celu porównania
Gość Opublikowano 26 Listopada 2018 Opublikowano 26 Listopada 2018 Ok mały update. Przyszedł dzisiaj do mnie zamowiony na promocji 11.11 komplet X-Tiger (krótka góra i dół). Cena za komplet 20$. Na 178cm i 105kg wziąłem rozmiar 3xl. Spodenki w tym rozmiarze leżą bardzo dobrze, natomiast koszulka jest za duża. Luźna w ramionach i troche przydługa, ale ogólnie bez tragedii i da sie jeździć. Wstępnie jestem zadowolony z zakupu. Czekam jeszcze na komplet od Santic w celu porównania Ja mam 3 rodzaje spodenek. Krótkie, długie i ocieplane. I w tych ocieplanych szelki były za luźne. Musiała mi żona zakładki na ramionach pozaszywać. Ale spodnie mega wygodne. Na wierzch zakładam krótkie bawełniane i nie zdejmuję gaci i na razie dają radę.
Fimala Opublikowano 28 Listopada 2018 Opublikowano 28 Listopada 2018 Dzisiaj odebrałem komplet Santic. W porównaniu z X-Tiger wypada jak produkt premium. Nie powstydziłbym sie kupić takiego produktu normalnie w sklepie. Z tym ze cena samych spodenek to cena kompletu od X-Tiger.
Gość Opublikowano 28 Listopada 2018 Opublikowano 28 Listopada 2018 Dzisiaj odebrałem komplet Santic. W porównaniu z X-Tiger wypada jak produkt premium. Nie powstydziłbym sie kupić takiego produktu normalnie w sklepie. Z tym ze cena samych spodenek to cena kompletu od X-Tiger. Konkretnie w czym są lepsze? Jak rozmiarów ja względem xtiger?
Fimala Opublikowano 28 Listopada 2018 Opublikowano 28 Listopada 2018 Konkretnie chodzi o feeling materiału i dopasowanie. Jestem ciekawy jaka roznica będzie w praktycznym użyciu. Rozmiar spodenek azjatyckie 3xl a koszulki 2xl amerykanskie. Rozmiarowka idealna dla mnie.
Rekomendowane odpowiedzi