de Villars Opublikowano 25 Września 2018 Opublikowano 25 Września 2018 KIlka razy na kanale Daniela spotkałem się ze stwierdzeniem, że rower czasowy i rower do triathlonu to nie to samo. Patrząc na zawodników tej dyscypliny widzę jednak, że na ogół jeżdżą na czymś co wygląda właśnie jak rower czasowy (no chyba że akurat ktoś jedzie na zwykłej szosie czy jeszcze czymś innym). Zatem - czy są jakieś subtelne różnice pomiędzy tymi rowerami których ja nie dostrzegam?
nctrns Opublikowano 25 Września 2018 Opublikowano 25 Września 2018 Rower triathlon nie musi spełniać wymogów UCI. czyli między innymi rama oparta o dwa trójkąty, stosunek proporcji rur 3:1, zakaz stosowania owiewek i schowków. Typowa maszyna triathlonowa to na przykład Cervelo P5X. Tapatalk'd
Stryjek Opublikowano 25 Września 2018 Opublikowano 25 Września 2018 Przeczytaj sobie wpis z tego bloga, już w pierwszych zdaniach wyjaśnione jest wszystko https://hopcycling.pl/rower-czasowy/ 1
de Villars Opublikowano 25 Września 2018 Autor Opublikowano 25 Września 2018 3 godziny temu, nctrns napisał: Typowa maszyna triathlonowa to na przykład Cervelo P5X. W takim razie miałem mylne wyobrażenie typowego roweru triathlonowego :D
Rekomendowane odpowiedzi