Skocz do zawartości

Monteria DRX (2017)

Adimery

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 26.09.2018 o 18:40, Adimery napisał:

Z racji tego że nie mam jeszcze nowej korby to dziś zamontowałem nowe pedały które dziś odbierałam z poczty polskiej.

IMG_20180926_143648.jpg

IMG_20180926_155528.jpg

Wszystko ładnie, pięknie. Jestem zadowolony czuć wyraźną różnicę w jedzie w porównaniu z tym co było w rowerze standardowo. Trzymają się nogi jakby się przykleiły do podeszwy.

A teraz mniej przyjemną  część dzisiejszej  jjazdy. Po kilkuastu kilometrach jazdy podczas podjazdu leżąca gałąź wdarła się między tylnią przerzutkę a łańcuch. Co poskutkowało tym że wygięło (nie wiem czy to się tak nazywa) mi wózek przerzutki w szprychy koło. Ręcznie udało mi się to zgiąć i wyciągnąć ze szprych ale niech chodzi tak jak powinno. Muszę zająć się tym w garażu bo biegi można zmieniać ale tylko częściowo dwie najmniejsze przełożenia nie wchodzą. 

Hej,

jakiej firmy masz nowe pedały ?

Opublikowano
12 godzin temu, Adimery napisał:

Kupiłem z Ali za 60zl z przesyłką tu masz recenzje Wheel up

Tak mi się zdawało że tam je właśnie widziałem :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kolego ja też użytkuję od wiosny tą Monterie DRX . Jak na początek przygody daje radę . Raz robiłem regulację przerzutek . Tak myślę o wymianie korby  i przerzutek( 2x10,2x11)   Ale jeszcze poczekam do wiosny .  Cały czas szlifuje charakter moich upodobań :)  rower jest na tyle uniwersalny że jeździłem w terenie i na szosie z kumplami. Póki co jeżdżę nawet w zimę ale już tylko mtb.(lepsza frajda )  I zobaczę w jakim kierunku to dalej pójdzie. Pzdr.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Pewnie każda pora roku jest odpowiednia. Ja zmieniłem kilka rzeczy nie dlatego że musiałem ale dlatego że chciałem. Wkręciłem się w dwa kółka 🙈. Fakt jest taki że mało jeżdżę bo nie mam kiedy ale bardzo to lubię daje mi to dużo zadowolenia i satysfakcji ze tego co udało mi się samemu zrobić przy rowerze. Pozdrawiam

IMG-20190125-131625.jpg

IMG-20190125-131615.jpg

IMG-20190125-124757.jpg

IMG-20190125-124350.jpg

Edytowane przez Adimery
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 5.01.2019 o 22:10, Adimery napisał:

Hej wszystkim, 😄 

Ostatnio zmieniłem amorka na suntour epixon a teraz celuje w nowe hamulce. Poczytałem trochę i jestem nastawiony na m6000 ale mogę prawię w tej  samej cenie kupić hample przód XT M785 i tył M675. Wiem że to wyszła półka ale starsza generacja. Co o tym myślicie?  Szukałem porównania tych hamulców ale w porównaniu do m6000 nie znalazłem.

Sorki za odkop, ale szukam informacji na temat wymiany amorka w tej monetrii. Zmieści się tam wideł z taperowaną rurą czy tylko prostą 1 1/8 cala? Pozdrawiam! 😀

Opublikowano

Niestety tylko 1 i 1/8 jak chcesz tapered to stery adaptacyjne za co najmniej 230 złotych.