Bysiu Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Cześć, Miał ktoś jakieś doświadczenia z Trekiem 1.1 2017 ? był by to mój pierwszy rower szosowy, opłaca się za tą cenę i jak go oceniacie ?
GBike Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 6 godzin temu, Bysiu napisał: Cześć, Miał ktoś jakieś doświadczenia z Trekiem 1.1 2017 ? był by to mój pierwszy rower szosowy, opłaca się za tą cenę i jak go oceniacie ? Jeżeli podoba się tobie i mieści w twoim budżecie to go kup. Osprzęt wcześniej czy później i tak ulegnie zużyciu i wtedy zdecydujesz sam w jaką grupę osprzętu celować.
jaro0011 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Rower jest bardzo dobry, można go kupić dużo taniej niż jest na stronie Treka. Jakieś 15% z ceny można spokojnie urwać, jeśli oczywiście kupujesz nówkę. Jedyny minus to chyba koła - dosyć ciężkie i mają podobno kiepskie uszczelnienie piast. Ale koła z czasem można wymienić na coś lepszego i lżejszego i wtedy będzie super maszynka
Bysiu Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2017 4 minuty temu, jaro0011 napisał: Rower jest bardzo dobry, można go kupić dużo taniej niż jest na stronie Treka. Jakieś 15% z ceny można spokojnie urwać, jeśli oczywiście kupujesz nówkę. Jedyny minus to chyba koła - dosyć ciężkie i mają podobno kiepskie uszczelnienie piast. Ale koła z czasem można wymienić na coś lepszego i lżejszego i wtedy będzie super maszynka Dzięki za odpowiedź, znasz może jakieś sklepy albo sieć gdzie mogę dostać na niego dobry rabat?
jaro0011 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 W każdym salonie Treka jak zapytasz czy dostaniesz rabat to podejrzewam że od razu te 15% dostaniesz 1
Qba Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Witaj, Zapytam tak przewrotnie. Nie myślałeś o Treku 1.2 2017? Mam takiego ( kupiłem go już w późną jesienią zeszłego roku) i jestem naprawdę zadowolony ( namówił mnie na niego sprzedawca). zrobiłem ok 1000 km Jest na nowej Sorze ( oprócz szczęk hamulcowych - za co trekowi należy się kij w szprychy ). linki po poprowadzone wewnątrz i przede wszystkim nowa dobra korba. Sora ma 9 rzędów z tyłu łatwiej będzie dobrać kadencję. Mi jesienią udało się go dostać za 3300 1
kubelelek Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Ja kupilem w Lublinie jakiś miesiąc temu włąsnie treka 1.1 2017 za 2300 i jak do tej pory ok 330km i jest super. Myślę tylko że bedzie korba do wymiany na coś sztywniejszego ale to po jakimś czasie.
Qba Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 No właśnie ta korba. Szajbajk nakręcił odcinek o takim rowerze i mówił o tej korbie. Zrobił też odcinak po angielsku o nowej Sorze. Warto obejrzeć i przemyśleć 1
kubelelek Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Dobra alternatywa chyba jest specialized allez e5 tylko nie wiem jak cenowo ale tam chociaż korba claris i octalink a nie kwadrat.
Bysiu Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Mam we Wrocławiu fajny sklep z rowerami Treka, pójdę do nich i zobaczę jakie ceny mi zaproponują. Myślałem nad 1.1 ponieważ tym rowerem będę mało jeździł, ale jak dostanę dobry rabat to zdecyduje się na 1.2. Specialized allez e5 też ładny jest i trochę lepszy osprzęt od 1.1. więc również wybiorę się do sklepu gdzie go sprzedają. Dam znać co mi sprzedawcy doradzili i jakie rabaty dali.
Rekomendowane odpowiedzi