Skocz do zawartości

Kola do 1500 zl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam chciałem zapytać was o koła MTB 29" do kwoty 1500 zł na piastach Novatec obręcze mogą być crest mogą być dt swiss. Obciążenie do 100 kg.Pomóżcie Szajbajki:)

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Napisz dokładnie jaki model obręczy Cię interesuje bo jeżeli Twoja waga jest 100kg, to mocno odchudzone obręcze przy Twojej wadze mogą zachowywać się jak plastelina. Dodam jeszcze że gdy zastosujesz mocno wycieniowane szprychy do takiej obręczy to sytuacja może się jeszcze pogorszyć. 

Edytowane przez leejoonidas
Opublikowano (edytowane)

Mocna obręcz i będzie dobra dla Twojej wagi a przy tym całkiem przyzwoita cena. Napisz jeszcze coś o swoim stylu jazdy, gdzie lub w jakim terenie zamierzasz jeździć na tych obręczach?

Edytowane przez leejoonidas
Opublikowano

Wlasnie duzo zalezy do czego ci te kola czy chcesz sie scigac. w jakim terenie jezdzisz itd . mi zalezalo na pancernosci kol wytrzymalosci . nie scigam sie tak wiec waga tez bez roznicy kilka nascie gram w ta czy w ta . waze 108 kg . jezdze po szutrach polnych drogach czasami zaloze sakwy gdzie waga przekracza wtedy 130kg jadac lasem czasami znajdzie sie jakis korzen. dolek itd . kola mam sezon przejechaly ponad 2 tys i zadnych problemow zadnego rozcetrowania 

20180427_173646.jpg 20180427_173615.jpg
Opublikowano

Właśnie się ścigam i chcę wytrzymałe bo trudne tereny będą do pokonania w maratonach i dostaną po  garach koła moja waga to 93 kg choć może jeszcze schudnę na razie tylko 3 kg mi się schudnąć udało więc wytrzymałość do 100 kg myślę, że ok będzie:)  Te koła też fajnie pozdrawiam:)

Opublikowano

No ale na sciganie moga byc za ciezkie. Dla mnie super

Opublikowano (edytowane)

A te to fajne obręcze jakoś na Bike expo w kielcach ich nie widziałem. Może bym kupił te obręcze do tego szprychy nyple i piasty dając zapleść koła do sklepu rowerowego:)

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Weź ztr arch mają udźwig z tego co pamiętam 104kg, nadają się do xc/maratonów. Crest są zalecane do 76kg. Fajne gotowe zestawy ma wojczalbike

Edytowane przez black_fox
Opublikowano

A dzięki tak zrobię lepiej mieć zapas mocy na kołach pozdro:)