Sungod Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Witam 1. Kiedy stosuje się podkładkę w montażu suportu typu Press Fit (Shimano)? 2. Również do Press Fit chcę założyć nową korbę (shimano) i posiadam z nią 3 podkładki. Z której strony i w jakim przypadku się je stosuje? Nie mogę znaleźć konkretnych informacji w sieci na ten temat i papierowej instrukcji użytkownika też ani słowa o podkładkach.
Wawrzyniec Wiór Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 http://si.shimano.com/#/ Tutaj znajdując konkretny model suportu masz coś, co się nazywa "podręcznik sprzedawcy" i tam powinieneś mieć konkretne informacje.
Franz Mauer Opublikowano 12 Maja 2017 Opublikowano 12 Maja 2017 (edytowane) Dnia 25.4.2017 o 20:12, Sungod napisał: Witam 1. Kiedy stosuje się podkładkę w montażu suportu typu Press Fit (Shimano)? 2. Również do Press Fit chcę założyć nową korbę (shimano) i posiadam z nią 3 podkładki. Z której strony i w jakim przypadku się je stosuje? Nie mogę znaleźć konkretnych informacji w sieci na ten temat i papierowej instrukcji użytkownika też ani słowa o podkładkach. Podkładki zwykle stosuje się od strony napędowej. Ich ilość zależy od szerokości mufy suportu, która w MTB najczęściej występuje w dówch rozmairach: 68 mm lub 73 mm. Zykle przy szerokości musy 68 mm od strony napędu zakłada się dwie podkładki, a od drugiej jedną. W przypadku 73 mm od strony napędu zakłada sięjedną podkładkę, a z drugiej wogóle. W większości przypadkuów producent korby takie informacje zawiera w instrukcji obsługi,bo zwykle podkładki są w zestawie z daną korbą. Przynajmniej tak jest w przypadku Shimano. Edytowane 12 Maja 2017 przez Franz Mauer Niedoczytanie :) Jak słusznie zauważono moja wypowiedź faktycznie odnosi się do wkręcanych misek, anie Press fit.
Gość Opublikowano 12 Maja 2017 Opublikowano 12 Maja 2017 (edytowane) 2 godziny temu, Franz Mauer napisał: Podkładki zwykle stosuje się od strony napędowej. Ich ilość zależy od szerokości mufy suportu, która w MTB najczęściej występuje w dówch rozmairach: 68 mm lub 73 mm. Zykle przy szerokości musy 68 mm od strony napędu zakłada się dwie podkładki, a od drugiej jedną. W przypadku 73 mm od strony napędu zakłada sięjedną podkładkę, a z drugiej wogóle. W większości przypadkuów producent korby takie informacje zawiera w instrukcji obsługi,bo zwykle podkładki są w zestawie z daną korbą. Przynajmniej tak jest w przypadku Shimano. Mijasz się z prawdą i piszesz bzdury, w temacie jest suport press fit a nie z wkręcanymi miskami .Czytaj ze zrozumieniem na przyszłość i nie zaśmiecaj forum. Mufy do suportu press fit maja szerokość 89,5 cm lub 92 cm. Z suportem jest prawdopodobnie jedna pokłada bodajże 2,5 mm i stosuje się ją w przypadku mufy o szerokości 89,5 mm. Edytowane 12 Maja 2017 przez Gość
Franz Mauer Opublikowano 12 Maja 2017 Opublikowano 12 Maja 2017 5 minut temu, samuel_87 napisał: Mijasz się z prawdą i piszesz bzdury, w temacie jest suport press fit a nie z wkręcanymi miskami .Czytaj ze zrozumieniem na przyszłość i nie zaśmiecaj forum . Mufy do suportu press fit maja szerokość 89,5 cm lub 92 cm. Z suportem jest prawdopodobnie jedna pokłada bodajże 2,5 mm i stosuje się ją w przypadku mufy o szerokości 89,5 mm. Kolego, wyhamuj swoje wypowiedzi,bo siejesz niepotrzebny zamęt. Masz coś do mnie to wskakuj na priv. Żadnej bzdury nie napisałem tylko popełniłem błąd, bo wyjaśnienia dotyczyły nie przypadku, o który pyta kolega. Ale rzeczywiście w przypadku press fit stosuje się tylko jedną podkładkę 2,5mm od strony napędu tylko przy mufie szer 89,5 mm.
Gość Opublikowano 12 Maja 2017 Opublikowano 12 Maja 2017 Kolego czytaj ze zrozumieniem to TY nie będziesz robił zamieszania , co do Twojej osoby nic nie miałem i nie mam . pozdrawiam
Łukaszdnb Opublikowano 25 Marca 2020 Opublikowano 25 Marca 2020 W dniu 12.05.2017 o 14:41, samuel_87 napisał: Mijasz się z prawdą i piszesz bzdury, w temacie jest suport press fit a nie z wkręcanymi miskami .Czytaj ze zrozumieniem na przyszłość i nie zaśmiecaj forum. Mufy do suportu press fit maja szerokość 89,5 cm lub 92 cm. Z suportem jest prawdopodobnie jedna pokłada bodajże 2,5 mm i stosuje się ją w przypadku mufy o szerokości 89,5 mm. 92cm, to musi być naprawdę duuuuuży rower
Kruk Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Kolega chce złotą łopatę czy ostrzeżenie za odkopywanie wątku by napić wpisy ?
Łukaszdnb Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 (edytowane) Niewiem o co chodzi ze złotą łopatą,ostrzeżenie za żart który ma zwrócić uwagę na błąd to chyba lekka przesada, i z całym szacunkiem ale żeby " nabijać wpisy" to by mi nawet do głowy nie przyszło,nawet niewiem co ta duża ilość wpisów daje,przeglądałem poprostu tematy, trochę czytałem i nawet nie zwróciłem uwagi na datę postu i tutaj żałuję za grzechy Edytowane 1 Kwietnia 2020 przez Łukaszdnb
Kruk Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Nie odkopujemy tematów jeśli "umarł" i nikt więcej nie piszę i za to mógłbyś dostać ostrzeżenie, bo wygląda to tak jakbyś chciał nabić odpowiedzi. Sprawdzaj daty wypowiedzi tak na przyszłość, bo jeśli nie masz podobnego problemu to będzie to uznawane jak odkopywanie starego wątku by nabić odpowiedzi. Zamykam.
Rekomendowane odpowiedzi