bastaz Opublikowano 17 Września 2018 Opublikowano 17 Września 2018 Bry, przedstawiam mój nabytek. Fuji Jari 1.3 z 2018 roku. Rozmiar 56 z modyfikacji to: krótszy 70mm mostek Ritchey (oryginalnie 90mm) dzwonek knog sztyca podsiodłowa z włókna węglowego RXL z offsetem 20mm siodełko Specialized Power Comp 155mm (na focie jeszcze Toupe) koszyk na bidon z włókna węglowego B-Twin licznik sigma 16.12 lampki Infini mini kapsel z włókna węglowego Rie:sel design monster Pedały SHIMANO SPD Deore XT PD-T8000 Posiadam jeszcze górala Univega Summit LTD 29" ale od czasu zakupu grawelka, stoi w garażu i sie kurzy
Marceliszpakbike Opublikowano 21 Września 2018 Opublikowano 21 Września 2018 Też muszę sobie sprawić 35/36 oponę bo to fajnie wygląda na gravelku. Piękny okaz!
m0cna Opublikowano 26 Września 2018 Opublikowano 26 Września 2018 Przybijam piątkę :) Ja ci się na nim jeździ? Ja w moim na razie nic nie modyfikowałam. Siodło o dziwo jest wygodne. Tylko mostek przekręciłam na +.
bastaz Opublikowano 27 Września 2018 Autor Opublikowano 27 Września 2018 Jeździ się super. Ja mam problem z siodełkami i od dłuższego czasu szukam tego jedynego (to standardowe bylo by ok gdyby bylo szersze troche). Mostek miałem na plus, ale zapodałem na minus i jest super 1
RadS Opublikowano 2 Października 2018 Opublikowano 2 Października 2018 Jak Ci się sprawdza karbonowa sztyca? Jest jakaś zauważalna różnica w porównaniu do fabrycznej z alu?
bastaz Opublikowano 18 Października 2018 Autor Opublikowano 18 Października 2018 Może ciut mniejsze drgania... Nie wiem w sumie. Na pewno lżejsza i za taką cenę to warto
kwiatek Opublikowano 18 Października 2018 Opublikowano 18 Października 2018 Czy w jari 1.3 są hamulce trp hybrydowe? Jeśli tak to jak je oceniacie? A może macie porównanie z tarczowymi mechanicznymi ?
bastaz Opublikowano 19 Października 2018 Autor Opublikowano 19 Października 2018 Tak. Są hybrydowe. Wg mnie bardzo fajnie hamują. Mam porównanie z tektro auriga (hydrauliczne) w 29 i tam jest gorzej. Na rok 2019 Jari 1.3 to lekka bieda (tylko kolor fajny).
bastaz Opublikowano 18 Maja 2019 Autor Opublikowano 18 Maja 2019 Zrobiłem upgrade osprzętu. Z tyłu przerzutka Ultegra RX ze sprzęgłem, z przodu zwykla ultegra. Jeśli chodzi o tył to z włączonym sprzęgłem troche ciężej działa, ale łańcuch sie super sztywny na nierównościach Co do przodu to moglem zostawić 105, bo ulterga to praktycznie to samo, no ale... 😕 W dalszej przyszłości wymienię sobie manetki ze 105 na nowego GRX.
Rekomendowane odpowiedzi