Skocz do zawartości

merida one twenty 9

DUDA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jak w temacie. Do kupienia za 8-9k

opinie, a może jakaś alternatywa?

Edytowane przez DUDA
Opublikowano

Około 15 tysięcy brutto wg katalogów (Scott Spark 930). Około 12 w jesienno-zimowych wyprzedażach. Będzie drożej niż w zeszłym roku, bo wiele modeli, gdzie dawniej miałbyś 2x11, jest teraz budowanych na 1x12, a Deore XT dają dopiero o oczko wyżej.

Opublikowano

Poważnie?

merride kupić za 7-8k mogę.

niestey jest na sramie

Opublikowano

Szukaj framesetu producentów ram i składaj dla siebie. Obecnie większość rowerów na Sramie jest a znalezienie oferty hebli bez znaczka Shimano czy Sram to już w ogóle mało wykonalne. 

• Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

Poważnie. Szukasz czegoś, co gwałtownie wyszło z mody, wyparte przez tanie wersje 1x12. Jeśli ma to być gotowy rower na Deore XT, będzie drogi.

Edytowane przez Andrzej Sawicki
Opublikowano

Dla mnie ten temat to jakaś prowokacja. Gość co nieco siedzi w temacie bo cyngle mu nie pasują, hydrauliki też potestował, na piastach się zna a my mamy mu szukać roweru. Do tego marka a zarazem rodzaj, jakość zawieszenia nie ma znaczenia. Przy takich założeniach kwota 2-cyfrowa to minimum a nie żadne 7-8K. Jak rower drogi to często ma już solidne koła z piastami choćby DT Swiss z ratchetem jak Canyon i co teraz wymieniać to wszystko bo mam Hope. Ja jeszcze o takich akcjach nie słyszałem. Pomijam już kwestię gwarancyjną przy aż takich ingerencjach w fabryczny set. 

Opublikowano
5 godzin temu, DUDA napisał:

szukam fulla

Przecinak do XC i zjazdówka to fulle,  a całkiem inne rowery. Określ się do czego potrzebujesz ten rower.

5 godzin temu, DUDA napisał:

piasty i obręcze bez znaczenia, i tak wrzucę swoje stare, ale nie do zajechania hope 2 evo pro

Zwłaszcza że nie wiesz jeszcze na jakim kole kupisz....

@Ares też mi to tak wygląda...

Opublikowano

koło to raz a dwa, że teraz praktycznie wszystko jest na booście 

temat typowo rozrywkowy 

Opublikowano

Przeniosłem ten wątek do dyskusji ogólnej, bo jakby nie było to ogólne pytanie.

Jak będziesz miał konkretne zapytania, to pytaj w odpowiednim wątku przyklejonym.

Opublikowano

Panowie żadna prowokacja.

moze wyszedłem z trendów,  jak tak to naprostujcie moj tok myslenia

dawno nie jeździłem „ambitnie” i nie miałem rowerów do ambitnej jazdy.

ostatni z którego byłem w pełni zadowolony to scott gzero pro 

rower bardziej pod styl xc

Opublikowano

Nie widzę przeciwwskazań by kupić rower potem opchnąć osprzęt Srama co nie będzie trudne i wsadzić Shimano. Albo zdecydować się na takiego Canyona Neurona 9.0 za 11,5K. Tylko w tym przypadku wszystko jest tak wysokiej klasy, że nie ma co zmieniać.