DUDA Opublikowano 17 Września 2018 Opublikowano 17 Września 2018 (edytowane) Jak w temacie. Do kupienia za 8-9k opinie, a może jakaś alternatywa? Edytowane 1 Lipca 2019 przez DUDA
Andrzej Sawicki Opublikowano 17 Września 2018 Opublikowano 17 Września 2018 Około 15 tysięcy brutto wg katalogów (Scott Spark 930). Około 12 w jesienno-zimowych wyprzedażach. Będzie drożej niż w zeszłym roku, bo wiele modeli, gdzie dawniej miałbyś 2x11, jest teraz budowanych na 1x12, a Deore XT dają dopiero o oczko wyżej.
DUDA Opublikowano 17 Września 2018 Autor Opublikowano 17 Września 2018 Poważnie? merride kupić za 7-8k mogę. niestey jest na sramie
Ares Opublikowano 17 Września 2018 Opublikowano 17 Września 2018 Szukaj framesetu producentów ram i składaj dla siebie. Obecnie większość rowerów na Sramie jest a znalezienie oferty hebli bez znaczka Shimano czy Sram to już w ogóle mało wykonalne. 1
Andrzej Sawicki Opublikowano 17 Września 2018 Opublikowano 17 Września 2018 (edytowane) Poważnie. Szukasz czegoś, co gwałtownie wyszło z mody, wyparte przez tanie wersje 1x12. Jeśli ma to być gotowy rower na Deore XT, będzie drogi. Edytowane 17 Września 2018 przez Andrzej Sawicki
Ares Opublikowano 17 Września 2018 Opublikowano 17 Września 2018 Dla mnie ten temat to jakaś prowokacja. Gość co nieco siedzi w temacie bo cyngle mu nie pasują, hydrauliki też potestował, na piastach się zna a my mamy mu szukać roweru. Do tego marka a zarazem rodzaj, jakość zawieszenia nie ma znaczenia. Przy takich założeniach kwota 2-cyfrowa to minimum a nie żadne 7-8K. Jak rower drogi to często ma już solidne koła z piastami choćby DT Swiss z ratchetem jak Canyon i co teraz wymieniać to wszystko bo mam Hope. Ja jeszcze o takich akcjach nie słyszałem. Pomijam już kwestię gwarancyjną przy aż takich ingerencjach w fabryczny set.
Nurek_ Opublikowano 17 Września 2018 Opublikowano 17 Września 2018 5 godzin temu, DUDA napisał: szukam fulla Przecinak do XC i zjazdówka to fulle, a całkiem inne rowery. Określ się do czego potrzebujesz ten rower. 5 godzin temu, DUDA napisał: piasty i obręcze bez znaczenia, i tak wrzucę swoje stare, ale nie do zajechania hope 2 evo pro Zwłaszcza że nie wiesz jeszcze na jakim kole kupisz.... @Ares też mi to tak wygląda...
trollu Opublikowano 17 Września 2018 Opublikowano 17 Września 2018 koło to raz a dwa, że teraz praktycznie wszystko jest na booście temat typowo rozrywkowy
Gość Opublikowano 18 Września 2018 Opublikowano 18 Września 2018 Przeniosłem ten wątek do dyskusji ogólnej, bo jakby nie było to ogólne pytanie. Jak będziesz miał konkretne zapytania, to pytaj w odpowiednim wątku przyklejonym.
DUDA Opublikowano 23 Września 2018 Autor Opublikowano 23 Września 2018 Panowie żadna prowokacja. moze wyszedłem z trendów, jak tak to naprostujcie moj tok myslenia dawno nie jeździłem „ambitnie” i nie miałem rowerów do ambitnej jazdy. ostatni z którego byłem w pełni zadowolony to scott gzero pro rower bardziej pod styl xc
Ares Opublikowano 24 Września 2018 Opublikowano 24 Września 2018 Nie widzę przeciwwskazań by kupić rower potem opchnąć osprzęt Srama co nie będzie trudne i wsadzić Shimano. Albo zdecydować się na takiego Canyona Neurona 9.0 za 11,5K. Tylko w tym przypadku wszystko jest tak wysokiej klasy, że nie ma co zmieniać.
Rekomendowane odpowiedzi