taki_jeden Opublikowano 13 Września 2018 Opublikowano 13 Września 2018 Cześć, szukam wytrzymałych i fajnych platform do gravela, może ktoś coś podrzucić ? Nie chce spd, jakoś nie mogę się przyzwyczaić do jazdy wpięty w bloki
Gość Opublikowano 13 Września 2018 Opublikowano 13 Września 2018 Pedały platformowe na łożyskach maszynowych polecam takiehttps://allegro.pl/pedaly-dartmoor-stream-platformy-maszynowe-i7196194348.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=_UZSD_pla_sport_turystyka_rowery_akcesoria&ev_adgr=Rowery+i+akcesoria&ev_ln=PRODUCT+GROUP&utm_content=&gclid=EAIaIQobChMIwbmwm8K43QIV5p3tCh1l_AgeEAQYASABEgKSG_D_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CKDuxZ3CuN0CFdgPGAodP4QO3A
taki_jeden Opublikowano 13 Września 2018 Autor Opublikowano 13 Września 2018 Też właśnie o Dartmoorach myślałem ale nie byłem pewien czy iść w maszynowe, bo czytałem że one tak do końca to maszynowe nie są A różnica w cenie między kulkowymi to jednak paredziesiąt złotych.
Gość Opublikowano 13 Września 2018 Opublikowano 13 Września 2018 Zwykłe też mogą być w końcu nie będziesz na nich skakał bo jak pisałeś do gravela Na kulkowych śmigam drugi rokMój syn wykończyć je w jeden rok więc ma pardziej pancerne maszynoweJedne i drugie są w miarę dobre jak nie chcesz wydawać dużo kup sobie kulkowe są po 80 zl będziesz Pan zadowolony
Motke Opublikowano 13 Września 2018 Opublikowano 13 Września 2018 1 godzinę temu, taki_jeden napisał: Cześć, szukam wytrzymałych i fajnych platform do gravela, może ktoś coś podrzucić ? Nie chce spd, jakoś nie mogę się przyzwyczaić do jazdy wpięty w bloki No to ja zareklamuję Dartmoor Candy Pro. Waga 270g (stream pro aż 445g), korpus z nylonu, po dłuższym czasie wyglądają lepiej niż aluminiowe z których ściera się farba/anoda. Konstrukcja podobna jak w stream pro: łożyska maszynowe + ślizgowe. Można kupić poniżej 100 zł. Jak się obawiasz, że możesz rozwalić korpusy to same korpusy można kupić za ok. 35 zł. Kulkowych nie polecam ze względu na serwis. 1 1
taki_jeden Opublikowano 13 Września 2018 Autor Opublikowano 13 Września 2018 Dzięki za info postawię na Dartmoory w takim razie, a co do modelu to pooglądam i się zdecyduje
PawelWro Opublikowano 17 Września 2018 Opublikowano 17 Września 2018 (edytowane) Podczepię się pod temat kolegi :), bo sam mam zamiar zmienić pedały w Marin Four Corner. Chciałbym zapytać użytkowników o opinie i sugestie w kwestii tych modeli. Muszę się zamknąć w budżecie 100zł, tak więc rozważam zakup na Alliexpres. Pedały LIXADA http://xurl.pl/lixada Pedały CNC http://xurl.pl/sytun Pedały Ultralight ROCKBROS https://pl.aliexpress.com/item/ROCKBROS DARTMOOR STREAM PRO https://allegro.pl/dartmoor-stream-pro Podzielcie się proszę swoimi odczuciami, doświadczeniami z użytkowania. Edytowane 18 Września 2018 przez PawelWro
Gość Opublikowano 17 Września 2018 Opublikowano 17 Września 2018 Ja bym postawił naaszynowe dartmoor Mam zwykle sprawują się dobrze młody katuje maszynowe nic im nie jest, fak że zwykle kulkowe już jedne wykonczył ale jak jeździ po kilka godzin dziennie skacze podskakuje to się nie dziwię, tak wytrzymały półtora sezonu
Motke Opublikowano 17 Września 2018 Opublikowano 17 Września 2018 Godzinę temu, piter614 napisał: Ja bym postawił naaszynowe dartmoor Mam zwykle sprawują się dobrze młody katuje maszynowe nic im nie jest Zaglądałeś kiedyś no nich? Łożyska maszynowe są w części centralnej, prawdopodobnie w części bliżej korby są ślizgowe. Jak im coś będzie to będzie za późno.
Gość Opublikowano 18 Września 2018 Opublikowano 18 Września 2018 Nie zaglądałem bo nie ma potrzeby, nie będę rozbiera jak działają prawidłowo Rozbierałem i serwisolwalem zwykle dartmoor Do jazdy na grawelu nie zajedzie ani jednych ani drugich
Motke Opublikowano 18 Września 2018 Opublikowano 18 Września 2018 20 minut temu, piter614 napisał: Nie zaglądałem bo nie ma potrzeby, nie będę rozbiera jak działają prawidłowo Rozbierałem i serwisolwalem zwykle dartmoor OK. Jak się zetrą i nabiorą luzów to kupisz nowe. Drogie nie są.
Gość Opublikowano 18 Września 2018 Opublikowano 18 Września 2018 Generalnie pedały można kupić od 50 do 500 zł ale czy jest sens tyle wydawać 🤪
Rosen Opublikowano 21 Września 2018 Opublikowano 21 Września 2018 (edytowane) Moje propozycje są następujące: Race Face Chester Kona Wah Wah II One Up Wszystkie mają łożyska maszynowe (w chesterach są wymienne) w dodatku waga to około 360 gram (para). Osobiście, w kilku rowerach, mam pedały Race Face'a i jestem zadowolony ale bardzo podobają mi się Kony Wah Wah II - tylko 13mm wysokości. Największą gamę kolorów oferuje Race Face. Cenowo wszystkie są w granicach 250 - 300zł - to dobry i porządny wybór. Edytowane 21 Września 2018 przez Rosen
Artur- Opublikowano 11 Października 2018 Opublikowano 11 Października 2018 A ja właśnie zamówiłem Fire Eye Broil http://www.fireeye-bike.com/product_detail.php?prod_sn=14&class=3 do mojego gravela. W poprzednich tanich platformach wysypały mi się kulki po 2 miesiącach
Fimala Opublikowano 12 Października 2018 Opublikowano 12 Października 2018 Osobiście jeżdże na Dartmoor Stream. Super trzymają nogę, a tak to wygląda na rowerze:
zero Opublikowano 21 Października 2018 Opublikowano 21 Października 2018 Mam Dartmoor candy pro, drugi sezon, ciężko mi określić przebieg, co najmniej 10kkm. Zachęciła mnie waga i cena wsparcie polskiej marki było miłym bonusem. Właśnie serwisowałem, tak to wygląda. Jedna platforma trochę zjedzona, ośka niestety też, ale jeszcze nie wymieniam. Zamieniłem platformy miejscami. Przy okazji, łożyska kulkowe są dwa, oba na końcu ośki, a przy korbie jest ślizgowe. Na foto brakuje łożysk i podkładki. Do grzebania potrzebny imbus 8 i nasadkowy 8. P.s. Jestem z nich b. zadowolony, jak przyjdzie czas zamienię na te same. Nie znam się na rowerach, ale Osiołka użytkuję (chyba) w charakterze grawela i z czystym sumieniem polecam. 1
Rekomendowane odpowiedzi