Skocz do zawartości

Licznik, GPS, pulsometr? Zakup pierwszego...

Madzik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

postanowiłam moim treningom rowerowym nadać trochę struktury i poszukuję w tym celu urządzenia.

Poczytałam, pooglądałam YT i rozumu nie przybyło ;)

Mam 300, max 350 zł na sam komputer. Wszelkie dokupowanie sprzętu może przyjść trochę później.

Jeżdzę głównie w terenie, ale nie potrzebuje GPS, który mi będzie pokazywał, gdzie mam jechać (W tym celu używam mapy - rajdy na orientację itp.). Bardziej potrzebuję go do trackowania trasy (jeśli już).

Zależy mi też na mierzeniu pulsu i takich standardowych rowerowych rzeczach typu: prędkość aktualna, największa, średnia, przejechane kilometry, etc. 

Wszelkie temperatury, nachylenia etc są fajnymi dodatkami, ale nie są konieczne (jeszcze?). 

Jak widać z powyższych wymagań, sama za bardzo nie wiem, czego potrzebuję i oczekuję, ale chętnie się Was poradzę. 

Co na początek...? Dodam, że dość szybko rozwija się u mnie miłość do pedałowania, więc potrzebowałabym czegoś przyszłościowego, co wystarczy na 2-3 sezony. 

Z góry dzięki! 

Opublikowano

Zerknij na mój temat o Brytonie 310 lub na recenzje @GBike na temat iGPSPORT. Oba powinny spełnić oczekiwania, a są sporo poniżej założonego budżetu.

Opublikowano

Dużego wyboru nie ma ale i tak łatwiej napisać czego nie czyli

Kross - chyba, że poprawili coś z oprogramowaniem. Problemy opisywane na tym forum.

Kruger&Matz - dziwaczne "stacja" do ładowania i jeszcze dziwniejsza, raczej mało ergonomiczna opaska HMR.

Sigma Pure gps - bo choć mieści się w budżecie to nic do niej nie podłączysz. Resztę wad pominę.

Właściwie to chyba z nowych pozostaje Bryton i iGPSPORT.