Skocz do zawartości

Zegarek garmin i czujniki mio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie może będzie ktoś w stanie mi pomóc. Posiadam zegarek Garmin vivoactive dokładnie ten model https://buy.garmin.com/pl-PL/PL/p/150767 postanowiłem do niego dokupić czujnik prędkości i kadencji mio, coś takiego https://allegro.pl/mio-cyclo-czujnik-predkosci-i-kadencji-ant-wys24h-i6512811002.html. Oba posiadają ant+ jednak zegarek nic a nic nie znajduje, czy może być to wina tego iż są z różnych firm?

Opublikowano (edytowane)

Gdzie znalazłeś informacje, że ten Garmin obsługuje czujnik prędkości i kadencji?

Po ANT+ możesz do niego podłączyć czujnik tętna. 

Lub jeśli faktycznie obsługuje, to kręciłeś korbą i kołem?

Edytowane przez Łukasz_P
Opublikowano (edytowane)

Miałem ten model, obsługuje bez problemu czujniki prędkości i kadencji po ant+ (jeździłem z czujnikami Wahoo). Tak jak powiedział Łukasz, wejdź w zegarku w dodawanie czujników, zakręć korbą i kołem. Jak się nie pojawia nic po paru/nastu sekundach, to mio pewnie coś skopało w implementacji.

Edytowane przez nctrns
Opublikowano

Ja miałem Fenixa 5 z czujnikami z Decathlonu i śmigało bez problemu też. 

Opublikowano

Na stronie Garmina jest taka informacja w danych technicznych.
Oczywiście że kręciłem ale nic nie łączy.

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

To już tak abstrakcyjnie.. sprawdzałeś czy w czujnikach pod bateriami nie ma podkładek na czas sprzedaży? 

Opublikowano

Ok dzięki wszystkim za pomoc. Żeby było jeszcze abstrakcyjnie to był papier pod baterią i do tego zużyta bateria.
Ech... Tak to jest jak człowiek zamiast na spokojnie wszystko sprawdzić to zakłada tematy na forum

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka