Skocz do zawartości

iGPSPORT iGS10 ?

grucjan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Korzysta ktoś może z tego licznika, wpadł mi w oko. Polecacie? Da radę na strave przegrać?

Od razu poprosiłby o doradzenie jakiegoś czujnika kadencji by był kompatybilny bo jestem totalnie zielony w temacie :D

Opublikowano

Zajrzyj tutaj ->

Co prawda inny model, ale sądzę, że funkcje związane z trackerem gps są identyczne.

Opublikowano

Tak, da się zrzucić dane na strave. 

Czujnik kadencji najlepiej kupić oryginalny, będziesz miał pewność że będzie dobrze współpracował z licznikiem.

• Lubię to! 2
Opublikowano

Ma ANT+ więc wszystko co w tym nadaje zadziała, to nie BT gdzie 1% płata figle. W sieci kilka osób narzeka na czujniki magene, ale może dlatego, że tego najwięcej. Na Stravę nic nie musisz przesyłać bo serwis oferuje synchronizację. 

• Lubię to! 1
Opublikowano

IGpsport IGS 60 zobacz, dane do Stravy są przesyłane gdy tylko pobiera się dane za pośrednictwem aplikacji, wtedy te same trafiają do aplikacji iGpsport i przy okazji do Stravy.

Choć możliwości chińskiej aplikacji są większe w stosunku do Stravy w wersji podstawowej.

Mam ich czujniki i póki co dobrze działają, tylko od nowości założyłem dobre baterie CR 2032, spokojnie rok albo i dłużej podziałają. Sam licznik na jednym naładowaniu działa około 18h

• Lubię to! 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Co prawda telefon nie chce sie zsynchornizować z licznikiem ale ręcznie wrzucam przez kabel do kompa i git

Po za tym wszystko super działa, przesyłka przyszła w 15 dni, czujniki na przyszły sezon kupię 

Polecam!

temat do zamknięcia chyba że ktoś ma jakiś problem lub pytania 

Edytowane przez grucjan
tak o dodaje
Opublikowano
24 minuty temu, grucjan napisał:

telefon nie chce sie zsynchornizować z licznikiem

Musisz podczas synchronizacji mieć włączone w telefonie lokalizację poprzez: GSM, GPS, INTERNET. 

• Lubię to! 1
Opublikowano
2 godziny temu, GBike napisał:

Musisz podczas synchronizacji mieć włączone w telefonie lokalizację poprzez: GSM, GPS, INTERNET. 

mam włączone wszystko

szukam urządzenia->znajduję i je wybieram->please wait przez długi czas aż w końcu znika

Opublikowano
1 minutę temu, grucjan napisał:

mam włączone wszystko

szukam urządzenia->znajduję i je wybieram->please wait przez długi czas aż w końcu znika

Sprubuj zrobić tą operację bezpośrednio po włączeniu licznika. Co prawda 10 nie miałem ale 50 tylko po włączeniu chętnie gadała z tel. 

• Lubię to! 1
Opublikowano
1 minutę temu, GBike napisał:

Sprubuj zrobić tą operację bezpośrednio po włączeniu licznika. Co prawda 10 nie miałem ale 50 tylko po włączeniu chętnie gadała z tel. 

próbowałem już

a czy gps w telefonie musi mieć sygnał czy wystarczy że jest włączony bo na moim telefonie w domu gubi sygnał? a zresztą sprawdzę to kiedyś, wgrywanie plików przez kabel nie jest duzym problemem. dziękuje ślicznie za pomoc

Opublikowano
10 minut temu, grucjan napisał:

czy gps w telefonie musi mieć sygnał

Raczej nie, tylko musi być włączony. 

• Lubię to! 1
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Sorry za mały off ale jestem własnie w posiadaniu takiego licznika iGPSPORT iGS10 i właściwie jeździłem na nim 3 razy i muszę przyznać, że jest ok.

Ale mam 1 problem może ktoś ma ten licznik i mi pomoże a może jednak ten licznik po prostu tak ma.

Jeżeli jadę z tym licznikiem bez żadnych dodatków(kadencja, pulsometr) to wtedy w drugiej kolumnie pokazuje czas jazdy więc jest ok ale jak podłącze np. pulsometr to wtedy zamiast tego czasu jest pokazywane aktualne tętno a w ogóle nie ma aktualnego czasu jazdy. I pytanie czy po podpięciu czujników nie będzie widać czasu jazdy? czy da się to jakoś przełączyć? W instrukcji nie ma o tym mowy.

Pozdrawiam.

Edytowane przez jazem99