Skocz do zawartości

Trenażer Elite Novo Force 8

yellowkomandos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie czy ta rolka w ogóle się obraca jak powinna skoro opona tak ją frezowała?

Opublikowano

Dziekuje za odpowiedzi...

Rolka obraca się poprawnie, wiec taki efekt nie powinien miec miejsca...

Opublikowano
Dziekuje za odpowiedzi...
Rolka obraca się poprawnie, wiec taki efekt nie powinien miec miejsca...
Koniecznie daj znać jak to się zakończy.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

W poniedziałek odysyłam i zobaczymy co powiedzą, pewnie przysla nowy który przyda sie za rok:)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dostałem odpowiedź ze reklamacja została odrzucona ze względu na to ze podobno hamowałem podczas jazdy a nic takiego nie miało miejsca.

Ktos wie jak najlepiej sie odwołać? Planuje do Biura Miejskiego Rzecznika Konsumentów napisać

Opublikowano (edytowane)

Będzie problem bo mowa o uszkodzeniu mechanicznym, ale zareklamuj jeszcze raz z tytułu rękojmi. Jak chcesz to wyślę Ci na priv dokument, z którego sam korzystam. Niestety mam pecha do elektroniki i musiałem często korzystać z tego pisma.

PS. Czy rolka nie chodziła z zaskakująco dużym oporem?

Edytowane przez busz
Opublikowano (edytowane)

Potrzebuje pomocy przy montażu trenażera do mojego rowera. Posiadam rower mtb cube acid 27,5 i zakupiłam do niego trenażer tej marki i mam problem z montażem jakby nie pasował w sensie zaszeroki był, bo nie mogę zatrzasnac koła :/. Może to jest tylko trenażer do cienkich szos, a nie do takich grubasków? 

Zapewniano mnie, że będzie pasować :(

To jedna kwestia. Druga jest taka, że ta rolka jest za daleko brakuje do dotyku opony przynajmniej z 10 cm. 

Mógłby ktoś opisac jak prawidłowo wygląda montaz trenażera? 

Dla mnie to czarna magia :(

20180312_222114.jpg 20180312_222051.jpg 20180312_222106.jpg Edytowane przez tysia87
Opublikowano

Pokręć rączką do zaciskania koła - rurka powinna się zacząć wysuwać i spokojnie koło zablokujesz.

Co do dosięgnięcia kołem, to ta instrukcja powinna pomóc:

http://www.elite-it.com/sites/default/files/download/attachments/manual_novo_force.pdf

Trzeba mechanizm z rolką zamocować na drugi zestaw otworów.

No i na koniec jedna uwaga - kup oponę do trenażera, bo z tym bieżnikiem daleko nie zajedziesz.

Opublikowano

Opona zamówiona była w momencie zakupu trenażera . Opona TACX T1396 27,5 x 1,25 na trenażer. Dziś trenażer przybył a opona poptostu jeszcze nie :/. A chciałam tak sie przymierzyc już ;)

Opublikowano
9 godzin temu, Sziva napisał:

Pokręć rączką do zaciskania koła - rurka powinna się zacząć wysuwać i spokojnie koło zablokujesz.

Co do dosięgnięcia kołem, to ta instrukcja powinna pomóc:

http://www.elite-it.com/sites/default/files/download/attachments/manual_novo_force.pdf

Trzeba mechanizm z rolką zamocować na drugi zestaw otworów.

No i na koniec jedna uwaga - kup oponę do trenażera, bo z tym bieżnikiem daleko nie zajedziesz.

Udało się :) walka prawie do północy, ale sobie poradziłam. 

Dziękuje za pomoc :)

Opublikowano
21 minut temu, tysia87 napisał:

Udało się :) walka prawie do północy, ale sobie poradziłam. 

Dziękuje za pomoc :)

Brawo!

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Chodziła troche cięzej, ale bez przesady...

Czy można gdzieś kupić zamiennik? tzn sama rolke?

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Siemanko Szajbajki ;) Mam do was pytanie ponieważ właśnie zobaczyłem filmik na yt jak pewien pan zakupił trenażer Elite Novo Force 8 i jeździł na zwift nie wiem czego jest to powodem czy pedałów z pomiarem mocy czy czujnika prędkości? Proszę o poradę tutaj podsyłam wam link do filmiku: https://www.youtube.com/watch?v=HGFB55T_OCs&t=274s Proszę was także o poradę wybrać ten trenażer Elite Novo Force 8 czy Elite aleno smart. Jeżeli ktoś coś się dowie w tej sprawie proszę o pomoc :D Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 12.03.2018 o 22:08, tysia87 napisał:

Posiadam rower mtb cube acid 27,5

W rowerze, który montowałeś, masz z tyłu sztywną oś, czy pasował zacisk dołączony do trenażera? Myślę o zakupie Novo Force, ale nie wiem, czy spasuje do mojego MTB.

Edytowane przez Beyor
Opublikowano
W dniu 30.09.2018 o 17:01, Beyor napisał:

W rowerze, który montowałeś, masz z tyłu sztywną oś, czy pasował zacisk dołączony do trenażera? Myślę o zakupie Novo Force, ale nie wiem, czy spasuje do mojego MTB.

Tak zacisk z kompletu trenażera Novo Force pasuje idealnie. Właśnie ponownie mój rower ląduje na trenażer i za każdym razem zamieniam. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 3.10.2018 o 14:19, tysia87 napisał:

Tak zacisk z kompletu trenażera Novo Force pasuje idealnie. Właśnie ponownie mój rower ląduje na trenażer i za każdym razem zamieniam. 

Dzięki za odpowiedź, u mnie to jednak nie będzie pasować. Wydawało mi się, że masz w rowerze sztywną oś, a masz tam klasyczny zacisk. Problem jest tylko w wypadku sztywnej osi, trzeba kupić drogi adapter :/ To jedyne, co zniechęca mnie do zakupu trenażera, bo sam zacisk pod sztywną oś to 20% ceny Elite Novo Force.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hej, jaka jest maksymalna szerokość tylnej sztywnej osi, którą da się zamontować? Boje się, że po kupieniu trenażera i adaptera nie zmieści się mtb bo jest umnie dość szeroka

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 27.10.2018 o 12:01, Jakub Sikora napisał:

Hej, jaka jest maksymalna szerokość tylnej sztywnej osi, którą da się zamontować? Boje się, że po kupieniu trenażera i adaptera nie zmieści się mtb bo jest umnie dość szeroka

Ja też mam ten sam problem. Mam w swoim gravelu sztywną oś 167 i nigdzie nie mogę dostać informacji, czy dostane taki adapter oraz czy taka oś zwyczajnie się zmieści pod konkretny trenażer.

Uprzejmie proszę posiadaczy elite novo o zmierzenie maksymalnego rozstawy docisków do osi.

• 4 lata później...
Opublikowano

Zmieniłem rower na Kross Esker 6.0 ze sztywna osią. Jaką konkretnie przejściówkę powinienem kupić, żeby korzystać z mojego trenażera? Na razie jeżdżę na starym rowerze.