sajekk Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zbliża się nieubłaganie jesień, zaraz będzie trzeba wskoczyć w cieplejsze ciuchy i stąd wraca zeszłoroczny problem. Mam dość owłosione nogi i pytanie brzmi: czy jest jakiś sposób na zsuwające się nogawki? Czy każde będą się w tym przypadku zsuwać czy to kwestia konstrukcji silikonu na nogawkach? W zeszłym sezonie miałem nogawki z decathlonu i one nie mają jakoś dużo silikonu na ściągaczu i nie wiem czy to jest przyczyną czy nadmierne owłosienie. Jakieś rady i doświadczenia poza oczywistym kupnem długich spodni? 😛
konop90 Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Miałem podobny problem, ze względu na sweterek z włosów na nogach i znalazłem dwa patenty na nogawki. W jednych spodenkach zakładam je normalnie na nogi i podciągam wyżej na uda żeby przykryć spodenkami, które mają całkiem mocny ślizgacz.Drugi patent to w mniej śliskich spodenkach. Zasada podobna jak wcześniej, z tą różnicą, że zakładam na spodenki i wtedy nogawki "pracują" na spodenkach i się nie zsuwają.Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka 1
MiśTed Opublikowano 5 Września 2019 Opublikowano 5 Września 2019 Ja też mam bardzo owłosione nogi i nie mam z tym problemu. Zakładam najpierw nogawki, a potem spodenki. Spodenki mają na dole szeroki pasek silikonu więc świetnie trzymają nogawki.
Rekomendowane odpowiedzi