Skocz do zawartości

Licznik VDO M6 WL (problem)

Ula

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam!

Mam problem od wczoraj z przyciskiem Alti (środkowy na dole). Pozostałe z obu stron (zarówno TPC jak i Bike) oraz górny Set działają poprawnie, wydając przy przyciskaniu charakterystyczny dźwięk takiego "klik" (jak ktoś ma to wie o co chodzi). Natomiast Alti od wczoraj "ucichł". Nie wiem co się stało, nie mogę ustawić wysokości... Wydaje mi się, że może zużyła się jakaś gumka w środku albo sprężynka. Tylko jak tam się dostać??? Byłam u zegarmistrza u siebie oraz w serwisie elektronicznym i powiedzieli mi, że nie da rady tego naprawić, bo jak nawet się otworzy to straci swoje właściwości, przede wszystkim wodoszczelność. "Ot, taka jednorazówka". No nie chce mi się wierzyć, mamy XXI wiek i przy takiej cenie sprzętu niemożliwe, że robią "jednorazówki, do pierwszej usterki - i koniec". Czy Ktoś miał może podobny problem i jest w stanie mi pomóc, coś podpowiadając ??? Z góry BARDZO DZIĘKUJĘ !!!

VDO M6.jpg Edytowane przez Ula
poprawka
Opublikowano
1 minutę temu, SpiderMAN napisał:

Gwarancję masz może jeszcze?

Dziękuję... No niestety już parę lat ma i po gwarancji. :-( A jakie to ma znaczenie w kwestii możliwości naprawy?

Opublikowano
Teraz, Ula napisał:

Dziękuję... No niestety już parę lat ma i po gwarancji. 😞 A jakie to ma znaczenie w kwestii możliwości naprawy?

Gdyby była gwarancja to problemu by nie było...

Opublikowano
Teraz, SpiderMAN napisał:

Gdyby była gwarancja to problemu by nie było...

Tzn.? Można jaśniej prosić? Naprawiają te liczniki tylko w czasie gwarancji, a potem co?

Opublikowano

A skąd ja to mogę wiedzieć ;)

Najczęściej śmietnik.

Nie mogę się doszukać czy w ogóle jakaś firma naprawia ich liczniki.

Wrzuć fotki spodu licznika, może coś wymyślimy wspólnymi siłami.

Opublikowano
8 minut temu, SpiderMAN napisał:

A skąd ja to mogę wiedzieć ;)

Najczęściej śmietnik.

Nie mogę się doszukać czy w ogóle jakaś firma naprawia ich liczniki.

Wrzuć fotki spodu licznika, może coś wymyślimy wspólnymi siłami.

Dziękuję. Czyli rozumiem, że pytanie o gwarancję było po to abym odesłała im i wymieniliby mi wtedy na nowy, tak? No niestety na to za późno jest już troszkę. Info o jakiejś autoryzowanej firmie naprawiającej byłoby super... Na razie jestem w pracy i nie mam przy sobie tego licznika, także zdjęcia sprawnie nie mogę ani zrobić ani podesłać - ale zrobię to. Tylko z tego, co pamiętam to na spodzie jest jedynie okrągła klapka do baterii... i tyle.

Opublikowano
1 minutę temu, Ula napisał:

Dziękuję. Czyli rozumiem, że pytanie o gwarancję było po to abym odesłała im i wymieniliby mi wtedy na nowy, tak? No niestety na to za późno jest już troszkę. Info o jakiejś autoryzowanej firmie naprawiającej byłoby super... Na razie jestem w pracy i nie mam przy sobie tego licznika, także zdjęcia sprawnie nie mogę ani zrobić ani podesłać - ale zrobię to. Tylko z tego, co pamiętam to na spodzie jest jedynie okrągła klapka do baterii... i tyle.

Czyli wychodzi na to, że jest to produkt jednorazowy... Niestety...

Jak mi się gdzieś obije info odnośnie serwisu to zarzucę.

Opublikowano
1 minutę temu, SpiderMAN napisał:

Czyli wychodzi na to, że jest to produkt jednorazowy... Niestety...

Jak mi się gdzieś obije info odnośnie serwisu to zarzucę.

OK. To w razie czego czekam cały czas...

Opublikowano

A głupie pytanie - naprawa po amerykańsku nie przyniosła rezultatu?

Opublikowano
5 godzin temu, Eddek napisał:

A głupie pytanie - naprawa po amerykańsku nie przyniosła rezultatu?

A jak to się robi "po amerykańsku"? Bo ja laik kompletny jestem w tej kwestii... ;-)

Opublikowano

Weź do ręki i huknij kilka razy o blat/ścianę :)