FilipJoh Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Cześć, Jakoś tydzień temu otrzymałem Scott'a z przerzutką Shimano Deore RD-M610. Dwa dni temu pojawiły się problemy z zrzucaniem biegów(w górę kasety), przerzutka czasami nie zmieniała biegu z 6 na 5 i 6 na 7. Postanowiłem ją wyregulować, lecz po jakiś 10-15 km problem wraca. Dodam, że winowajcą jest śruba baryłkowa w manetce SL-M610. Jest to kwestia jakiejś wewnętrznej regulacji w samej manetce?
Heboket Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 12 minut temu, FilipJoh napisał: Dodam, że winowajcą jest śruba baryłkowa w manetce SL-M610. Jest to kwestia jakiejś wewnętrznej regulacji w samej manetce? Co dokładnie się dzieje?
FilipJoh Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Po regulacji śruba wraca do położenia przed regulacją, nie wiem jak inaczej to opisać.
Rebeliant86 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Pociągnij za baryłkę i zobacz w jakim stanie jest gwint, może jest zerwany. Innej opcji nie widzę. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Heboket Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Przy odkrecaniu śruby czujesz charakterystyczne przeskoki? Najlepiej byłoby ją zdjąć z kierownicy i zobaczyc co dokładnie jej dolega
FilipJoh Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2018 1 minutę temu, Rebeliant86 napisał: Pociągnij za baryłkę i zobacz w jakim stanie jest gwint, może jest zerwany. Innej opcji nie widzę. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka Gwint jest cały. Teraz, Heboket napisał: Przy odkrecaniu śruby czujesz charakterystyczne przeskoki? Najlepiej byłoby ją zdjąć z kierownicy i zobaczyc co dokładnie jej dolega Przeskoki występują.
Heboket Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Użyj kleju do gwintów, powinien pomóc 😊
Rebeliant86 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 No to może linka gdzieś się przeciera i powoli puszcza. Najlepiej odkręć linkę od przerzutki, wyjmij całą i sprawdź w jakim jest stanie. Możesz ja profilaktycznie wymienić, dużo nie kosztuje. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi