daniel33mc@wp.pl Opublikowano 29 Lipca 2020 Opublikowano 29 Lipca 2020 14 godzin temu, Tred napisał: Witam, Pracuje w dość dużej wypożyczalni rowerowej posiadającej ponad 1000 rowerów. Posiadamy zakontraktowane bardzo wiele hoteli w których mamy wystawione nasze rowery. Hotele znajdują się w kilkunastu miejscowościach oddalonych od siebie dość duży dystans. Częścią moich obowiązków jest odwiedzanie tych hoteli co tydzień. Jestem odpowiedzialny za ich serwis a co za tym idzie ich napompowanie. Pompowanie co tydzień 600 kół ręczną pompką to mordęga i nie idzie tego zrobić w jeden dzień. Szukamy jakiegoś rozwiązania, które by nam umożliwiło pompowanie rowerów z auta serwisowego. Zależy mi na czymś elektrycznym albo spalinowym. Rozważaliśmy kompresor ale uznaliśmy, że by wyssał akumulator w aucie w ciągu kilku godzin. Macie jakieś pomysły? Przetwornica (poczytaj jaka chyba pełny sinus) i mały kompresor . Na odpalonym aucie Aku nie rozładujesz. Albo mały agregat prądotwórczy i kompresor .
asmaxx Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Pozdrower! Szukam pompki do szosy, budżet 100-140 zł. Miałem kiedyś z promocji z lidla za 25zł i dawała radę przez 9 lat do 9 bar, ale już przepuszcza powietrze. Która z tych 2 będzie lepszym wyborem? Mam blisko sklep, stąd skłaniam się ku tym propozycjom... https://www.decathlon.pl/pompka-podlogowa-900-id_8385480.html https://www.decathlon.pl/pompka-rowerowa-nona-airworx-100--id_8166702.html Dzięki za pomoc
Gość Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Witam, Pracuje w dość dużej wypożyczalni rowerowej posiadającej ponad 1000 rowerów. Posiadamy zakontraktowane bardzo wiele hoteli w których mamy wystawione nasze rowery. Hotele znajdują się w kilkunastu miejscowościach oddalonych od siebie dość duży dystans. Częścią moich obowiązków jest odwiedzanie tych hoteli co tydzień. Jestem odpowiedzialny za ich serwis a co za tym idzie ich napompowanie. Pompowanie co tydzień 600 kół ręczną pompką to mordęga i nie idzie tego zrobić w jeden dzień. Szukamy jakiegoś rozwiązania, które by nam umożliwiło pompowanie rowerów z auta serwisowego. Zależy mi na czymś elektrycznym albo spalinowym. Rozważaliśmy kompresor ale uznaliśmy, że by wyssał akumulator w aucie w ciągu kilku godzin. Macie jakieś pomysły?A masz dostęp w tych miejscach do 220 v?Jak tak możesz kupić kompresor przenośny są takie w Castoramie kosztuje koło 200 zl Nie są wielkie
Jakubj79 Opublikowano 7 Listopada 2020 Opublikowano 7 Listopada 2020 (edytowane) Szybkie pytanko w temacie pompek: Czy pompka poniższego linku będzie nadawać się do zakładania opony tubeless? Czy da radę wstrzelić odpowiednią ilość powietrza na raz, by uszczelnić oponę? https://www.centrumrowerowe.pl/pompka-beto-cmp-151sg1-pd12854/?v_Id=79357&gclid=CjwKCAiAqJn9BRB0EiwAJ1SztYlOzFx2hL-AEYncdlE-H25e8VY5NffdoU4fbNMN-ryI8-cRzv6EBhoCQNwQAvD_BwE Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane 7 Listopada 2020 przez Jakubj79
Frost Opublikowano 27 Marca 2021 Opublikowano 27 Marca 2021 Zakładasz na Prestę i zaciskasz. Masz uniwersalną głowicę do 3 typów zaworów. Z tym dziadem to jesteś pewny, że nie osobie piszesz, kupując tanią pompkę której nie wiesz nawet jak użyć?
mataman Opublikowano 28 Marca 2021 Opublikowano 28 Marca 2021 Szybkie pytanko w temacie pompek: Czy pompka poniższego linku będzie nadawać się do zakładania opony tubeless? Czy da radę wstrzelić odpowiednią ilość powietrza na raz, by uszczelnić oponę? https://www.centrumrowerowe.pl/pompka-beto-cmp-151sg1-pd12854/?v_Id=79357&gclid=CjwKCAiAqJn9BRB0EiwAJ1SztYlOzFx2hL-AEYncdlE-H25e8VY5NffdoU4fbNMN-ryI8-cRzv6EBhoCQNwQAvD_BwE Z góry dziękuję za pomoc. Mam dokładnie taką samą i bez problemu tubless wskoczył.
kuchar222 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Używał może ktoś pompki CO2 od Sigmy model aero jet? Może jakieś opinie. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Pasza122 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Panowie, ja szukam pompki ręcznej z wężykiem i manometrem (pompowanie do 8 bar nie jest dla mnie niezbędne) do której można bonusowo dopiąć igły do pompowania piłek. Czy któryś z modeli Beto, Topeaka, Crank Brothers czy innej markowej pompki ma taką opcję? A może są jakieś dodatkowe adaptery uniwersalne ? Widziałem taką pompkę w Decathlonie ale wydaje mi się strasznie długa i szukam alternatyw.
Frost Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 @Pasza122 Lezyne Classic Floor Drive Black którą kupiłem dla siebie miała w zestawie igły - jedna metalowa do piłek i grubsza z plastiku do materacy. W Lezyne Classic Over Drive, która bardziej pasuje do rowerów MTB, nie ma igieł w zestawie.
puchatek Opublikowano 28 Października 2021 Opublikowano 28 Października 2021 Nie, to konieczność, bo ma napompować wszystko. Popatrz ile się bije do damperów. Ja polecam markę Giyo. Nie da się kompresorem i nawet nie próbuj, bo tutaj potrzeba dozowania małej ilości powietrza pod dużym ciśnieniem...
Rekomendowane odpowiedzi