Skocz do zawartości

Cateye Strada Smart cc-rd500b - mini recenzja

hanus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widac , ze cos robia , bo ostatnie dwie trasy mi wgralo bez problemow -z 2.02.19

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
12 godzin temu, karlos55 napisał:

Nie udaje mi się jednak połączyć samego licznika z chińskim czujnikiem bez udziału telefonu.

Po włączeniu i paru obrotem kołem, korby sensor nie jest automatycznie wykrywany? 

Opublikowano
Po włączeniu i paru obrotem kołem, korby sensor nie jest automatycznie wykrywany? 

Ja mam 2 rozne czujniki. Jeden sie laczy bezposrednio z licznikiem, drugiego nie widzi.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

No i niestety mój licznik mnie zawiódł. Przez jakiś czas się zacinał i jak przejechałem z 50km to na liczniku było może z 20km. A teraz resetuję się w kółko:

Edytowane przez KsD
Opublikowano

Miałem podobną sytuację gdy bateria była słaba. Po wymianie wszystko śmiga

Opublikowano (edytowane)

Właśnie tydzień temu zmieniałem baterie. I zawsze miernikiem ją sprawdzam dla pewności. To niedługo więcej na baterie wydam ;)

Edytowane przez KsD
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

U mnie baterie długo wytrzymują, a czujniki kadencji, prędkości + telefon, mam podłączone non stop plus czasami opaska HR.

Przy okazji mój mam na sprzedaż komplet z opaską HR i uchwytem na kierownicę (wysiągnik przed mostek) za 250zł. Dam jeszcze post w dziale giełda.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam nadzieję, że ktoś ciągle używa tego zestawu i będzie mógł coś podpowiedzieć. Do tej pory jeździłem bez parowania ze smartfona, ostatnio w końcu zachciało mi się wykorzystywać pełnię możliwości , i pojawiły się 2 problemy. Licznik przestał pokazywać odczyt kadencji, mimo że w apce jest. A po dłuższym postoju gubi kadencję całkowicie nawet w apce. Przy trybie bez smartfona wszystko działa jak do tej pory. Czujnik to najtańszy z Ali, o którym było tu wspominane. Z góry dzięki za pomoc.

Wysłane z mojego HUAWEI CAM-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Ja mam nadal ten licznik, bo i tak go nie sprzedam (brak oficjalnego wsparcia, negatywne opinie w internecie - szkoda zachodu). W trybie ze smartfonem nie używałem licznika ponad rok, szczerze to już nie pamiętam dlaczego. Nie pasowało mi coś z autopauzą i interfejs aplikacji jest przedpotopowy :D. Ale z tego co pamiętam to prędkość i kadencja zapisywały się bez problemu, bo czujniki wtedy odczytywane są przez telefon, a nie licznik. Kadencji już dawno nie mierzę, bo okazało się, że naturalnie kręciłem w okolicach 80 rpm. Nadal używam go jako prostego licznika z pomiarem prędkości i często jest tak, że licznik zaczyna mierzyć prędkość dopiero po kilku (kilkunastu) minutach jazdy, czasami pokazuje po kilku obrotach koła, a czasami podczas 3h jazdy nie załapie wcale. Ta nieregularność mnie strasznie irytuje, to nie kwestia baterii, bo na nowych też wariuje. Nie jest to także wina czujników (Melian C1), bo wystarczy, że pomacham czujnikiem w ręce i telefon wykrywa je po kilku sekundach, sparowałem je też w Locusie i normalnie przez kilka godzin zapisywał mi prędkość i kadencję. Jak jutro pogoda pozwoli to zamontuję czujnik kadencji, przejadę się w trybie smartfonowym i dam Ci znać czy licznik wyświetla dane.

Edit: na razie nagrałem Ci "na sucho" w pokoju, że licznik pokazuje kadencję w trybie smartfonowym (ma lekkie opóźnienie), a pauzę i gubienie czujników sprawdzę jutro.

Edytowane przez karolg
Opublikowano
Mam nadzieję, że ktoś ciągle używa tego zestawu i będzie mógł coś podpowiedzieć. Do tej pory jeździłem bez parowania ze smartfona, ostatnio w końcu zachciało mi się wykorzystywać pełnię możliwości , i pojawiły się 2 problemy. Licznik przestał pokazywać odczyt kadencji, mimo że w apce jest. A po dłuższym postoju gubi kadencję całkowicie nawet w apce. Przy trybie bez smartfona wszystko działa jak do tej pory. Czujnik to najtańszy z Ali, o którym było tu wspominane. Z góry dzięki za pomoc.

Wysłane z mojego HUAWEI CAM-L21 przy użyciu Tapatalka

Musisz spatowac czujnik przez licznik

Opublikowano

Nie doczytalem ze bez smartfona jest ok. To nie pomoge.

Opublikowano
W dniu 9.10.2019 o 21:38, karolg napisał:

Ja mam nadal ten licznik, bo i tak go nie sprzedam (brak oficjalnego wsparcia, negatywne opinie w internecie - szkoda zachodu). W trybie ze smartfonem nie używałem licznika ponad rok, szczerze to już nie pamiętam dlaczego. Nie pasowało mi coś z autopauzą i interfejs aplikacji jest przedpotopowy :D. Ale z tego co pamiętam to prędkość i kadencja zapisywały się bez problemu, bo czujniki wtedy odczytywane są przez telefon, a nie licznik. Kadencji już dawno nie mierzę, bo okazało się, że naturalnie kręciłem w okolicach 80 rpm. Nadal używam go jako prostego licznika z pomiarem prędkości i często jest tak, że licznik zaczyna mierzyć prędkość dopiero po kilku (kilkunastu) minutach jazdy, czasami pokazuje po kilku obrotach koła, a czasami podczas 3h jazdy nie załapie wcale. Ta nieregularność mnie strasznie irytuje, to nie kwestia baterii, bo na nowych też wariuje. Nie jest to także wina czujników (Melian C1), bo wystarczy, że pomacham czujnikiem w ręce i telefon wykrywa je po kilku sekundach, sparowałem je też w Locusie i normalnie przez kilka godzin zapisywał mi prędkość i kadencję. Jak jutro pogoda pozwoli to zamontuję czujnik kadencji, przejadę się w trybie smartfonowym i dam Ci znać czy licznik wyświetla dane.

Edit: na razie nagrałem Ci "na sucho" w pokoju, że licznik pokazuje kadencję w trybie smartfonowym (ma lekkie opóźnienie), a pauzę i gubienie czujników sprawdzę jutro.

Dzięki wielkie za zaangażowanie. Jeszcze prośba- jeśli to oczywiście nie kłopot- o screeny z apki w telefonie po sparowaniu z informacjami co  jest wyświetlane na liczniku, bo przypuszczam że tam może coś nie tak jest. Dodam, że na weekendzie, wróciłem do jazdy bez apki, i spokojnie wyświetlało kadencje całą trasę bez problemów. Swoją drogą, wiadomo, że to mocno budżetowy licznik, tym nie mniej, aż takich przygód z działaniem jak opisałeś nie miałem. Owszem zdarzało się, że gubił odczyt, ale maksymalnie na kilka kilometrów.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Działa wam połączanie licznik - strava? Ciągle przy sparowaniu wyskakuje błąd, mimo ponownego dodania konta.
Po jakim czasie strava usuwa konto? Ostatnio do strava logowałem się w październiku a dziś patrzę, że konto usunięte. ;/ Po założeniu nowego nadal nie paruje z icznikiem.

Opublikowano (edytowane)

Strava zmieniła swoje API, co wymagało ponownego zalogowania w innych aplikacjach. W aplikacji Cateye dość długo wyskakiwał błąd podczas logowania do Stravy, ale że i tak "zimą" nie jeździłem to to olałem, ale w styczniu wydali nową wersję i logowanie do stravy już działa.

W regulaminie Stravy są warunki (https://www.strava.com/legal/terms#termination), kiedy konto zostanie usunięte, ale przedziału czasowego nie precyzują:

"(f) extended periods of inactivity"

2020-02-09 11.39.30.jpg

Edytowane przez karolg
  • 6 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
hej
Czy licznik działa bez smartfonu ?
[mention=2136]hanus[/mention]
[mention=2303]Papynsky[/mention]
[mention=3004]Pawlaczu[/mention]
[mention=3110]wasiliew[/mention]